Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Controversa în cazul rivalului lui Vladimir Putin se adâncește: "Vor să treacă mai mult timp ca substanţa chimică din corp să dispară"

Alexei Navalnîi rămâne în comă, dar cauza suferinţei sale rămâne un mister. Dacă ieri medicii spuneau că au găsit otravă în organism, azi i-au găsit o boală fără legătură cu o eventuală substanţă toxică. Refuză să îi semneze transferul în Europa, invocând starea gravă în care s-ar afla.

de Redactia Observator

la 21.08.2020 , 22:31

  • Rivalul lui Vladimir Putin ar fi fost otrăvit pe un aeroport din Rusia.
  • Rusia refuză transferul lui Navalnîi în străinătate.

Strigăte sfâşietoare de durere şi o presupusă dovadă a otrăvirii.

Totuşi, medicii ruşi explică altfel starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi. Activistul în vârstă de 44 de ani ar fi suferit o disfuncţie metabolică provocată de scăderea nivelului zahărului din sânge. 

Anatoly Kalininchenko, director adjunct Spital Omsk: În urma testelor pe care le-am făcut nu am găsit nicio toxină în sânge şi urină sau urmă de otravă în organism. 

Vezi și

Alexander Murakhovsky, director şef al spitalului din Omsk: Principalul diagnostic pe care ne concentrăm este un dezechilibru la nivelul carbohidraţilor, ceea ce este o tulburare metabolică. 

Ieri, medicii au susţinut că activistul a fost otrăvit cu o substanţă periculoasă. Atât de periculoasă încât nimeni nu a avut voie să se apropie de el, nici măcar soţia. 

Astăzi, discursul medicilor s-a schimbat dramatic. Nu se pot pune de acord nici când vine vorba de transferul la un spital din Europa. 

Alexander Murakhovsky, director şef al spitalului Omsk: Condiţia sa rămâne instabilă oricum. Cred că este prematur să ne gândim la un transfer. Pacientul trebuie stabilizat complet mai întâi. 

Yaroslav Ashikhmin, doctor Alexei Navalny: Este mult mai sigur să stai la bordul unui avion cu specialişti de elită dotat cu un aparat de ventilaţie şi cu aparate care să înlocuiască acţiunile inimii şi ale plămânilor decât să rămâi la spitalul din Omsk. 

De dimineaţă, Rusia a refuzat transferul invocând starea critică de sănătate a bărbatului. Mai multe state inclusiv Italia şi România au făcut apel ca Navalnîi să beneficieze de cele mai bune îngrijiri medicale. 

Leonid Volkov, şeful echipei lui Navalnîi: Medicii germani, care au ajuns cu acest zbor din Nurnberg, îl pot, în sfârşit, vedea.

S-a făcut apel chiar la ajutorul Curţii Drepturilor Omului. Franţa vrea să-i ofere azil politic, iar Germania a trimis un avion sanitar să îl ducă la Berlin. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Ceea ce este foarte, foarte important este să se clarifice urgent cum s-a ajuns în această situaţie. 

Yulia Navalnîya, soţie Alexei Navalnîi: Vor să treacă mai mult timp ca substanţa chimică din corpul lui Aleksei să dispară.

Apropiaţii lui Navalnîi au motive să se teamă pentru viaţa lui. De-a lungul timpului, mai mulţi adversari politci ai lui Vladimir Putin s-au îmbolnăvit sau au murit în condiţii suspecte.

Aleksander Litvinenko şi, mai recent, Serghei Skripal au fost otrăviţi. Politicianul Boris Nemţov şi jurnalista Anna Politkovskaia au fost executaţi prin împuşcare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Controversa în cazul rivalului lui Vladimir Putin se adâncește: "Vor să treacă mai mult timp ca substanţa chimică din corp să dispară"