Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apele din largul coastei sale estice, anunţă Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică de tip mare-sol spre est, au declarat şefii militari ai Coreei de Sud, anunţă lefigaro.fr.

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 10:27

Racheta balistică
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre est, anunţă Coreea de Sud - Profimedia

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică, a anunțat armata sud-coreeană, cu trei zile înainte de învestirea președintelui sud-coreean ales Yoon Suk-yeol, care a promis să adopte o poziție dură față de Nord.

"Armata noastră a detectat în jurul orei 14.07 (05.07 GMT) că o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune suspectată a fi un SLBM a fost trasă din marea de lângă Sinpo, Hamgyong”, a spus statul major într-un comunicat, potrivit news.ro.

Conform armatei sud-coreeane, Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune, în largul coastei sale estice, în jurul localității Sinpo, unde Coreea de Nord păstrează submarine, scrie Reuters.

Este cea de-a 15-a demonstraţie de forţă a naţiunii cu arme nucleare în acest an

Pe acelaşi subiect

Ministerul japonez al Apărării a transmis pe Twitter că proiectilul ar putea fi o rachetă balistică, anunţă mediafax.ro. Radioul public japonez NHK a declarat că proiectilul a aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei, citând surse guvernamentale.

Miercuri, Coreea de Nord a tras o rachetă balistică spre marea din largul coastei sale estice, au anunțat Coreea de Sud și Japonia, după ce Phenianul a promis că își va dezvolta forțele nucleare „cu cea mai mare viteză posibilă".

Statele Unite au apreciat că Coreea de Nord își pregătește situl de testare nucleară de la Punggye-ri și ar putea fi gata să efectueze un test acolo încă din această lună. Yoon își preia funcția marți. Președintele american Joe Biden va vizita Coreea de Sud și se va întâlni cu el pe 21 mai.

Lansarea în Marea Japoniei este cea de-a 15-a demonstraţie de forţă a naţiunii cu arme nucleare în acest an. Vine la trei zile după lansarea unei alte rachete, pe care Seul şi Tokyo au descris-o drept o rachetă balistică, dar presa de stat nord-coreeană, care de obicei raportează despre testele de arme, nu a menţionat nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apele din largul coastei sale estice, anunţă Coreea de Sud