Antena Meniu Search
x

Coreenii ar putea deveni cu un an mai tineri, prin lege. Ţara vrea să abolească un sistem vechi de secole

Coreenii ar putea fi în curând mai tineri cu un an. Şi asta pentru că, potrivit tradiţiei, în ţara asiatică un copil este considerat a avea un an încă din ziua naşterii. De asemenea, de Anul Nou se mai adaugă un an la vârsta lor. Asta înseamnă că un copil născut în decembrie poate "împlini" doi ani în numai câteva săptămâni.

de Cristina Dimulescu

la 20.04.2022, 12:42

Coreenii ar putea deveni cu un an mai tineri, prin lege
Coreenii ar putea deveni cu un an mai tineri, prin lege - Profimedia Images

"Câți ani ai"? - este o întrebare simplă cu un răspuns clar pentru întreaga lume, dar nu şi pentru cei din Coreea de Sud. Tradiţia „vârstei coreene” spune că un copil are deja un an în momentul naşterii, iar de Anul Nou "îmbătrâneşte" cu încă unul. Situaţia aceasta s-ar putea schimba în curând, deoarece noul preşedinte al țării, Yoon Suk-yeol, forţează eliminarea acestei metode de numărare veche de secole.

Lee Yong-ho, șeful comitetului de tranziție al președintelui, a declarat că administrația vrea să standardizeze modul în care este numărată vârsta, pentru a alinia Coreea de Sud în rând cu restul lumii. El a spus că actualul sistem "generează confuzie" şi duce la "costuri sociale şi economice" care ar putea fi evitate.

Noua propunere pare să fie pe placul majorităţii, dar experții spun că au îndoieli cu privire la implementarea ei.

Care sunt modurile de a număra vârsta în Coreea 

Pe acelaşi subiect

Seulul foloseşte trei sisteme pentru a defini vârsta unei persoane. Ţara a aplicat sistemul internațional de numărare, folosind data nașterii unei persoane, în majoritatea definițiilor legale și a proceselor administrative din 1962.

O altă modalitate legală de a număra vârsta este cea în care bebelușii sunt consideraţi a avea 0 ani la naştere și "câștigă" un an la fiecare 1 ianuarie. Astfel, un bebeluș născut în decembrie 2020 ar avea doi ani la 1 ianuarie 2022.

În final, există şi metoda „vârstei coreene”, folosită des în societate, în care toată lumea are automat un an la naștere și devine cu un an mai în vârstă de Anul Nou, indiferent de data nașterii.

Care este impactul asupra tinerilor 

Tradiția coreeană de măsurare a vârstei își are originile în China și diferite părți ale Asiei. Dar se crede că doar Seulul o mai aplică.

„Globalizarea i-a făcut pe coreeni mai conștienți de tradiţia internațională. Acest lucru are un impact asupra tinerilor, deoarece se simt ridiculizati ”, potrivit lui Kim Eun-ju, profesor la Drept și Politică la Universitatea Hansung.

Unii părinți, de exemplu, au încercat să înșele sistemul de înregistrare a nașterilor pentru că sunt îngrijorați că fiii şi fiicele lor născuţi în decembrie vor fi dezavantajați la școală și, ca urmare, mai târziu în viață.

În timpul pandemiei, au existat solicitări ca vârsta să fie standardizată, după ce autoritățile din domeniul sănătății au folosit toate sistemele pentru a organiza campania de vaccinare, ceea ce a provocat confuzie

sursa: BBC

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Coreenii ar putea deveni cu un an mai tineri, prin lege. Ţara vrea să abolească un sistem vechi de secole