Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă hipersonică. Oficialii prezintă avantajele noului proiectil

Coreea de Nord transmite că a efectuat, marţi, noi teste pentru o rachetă hipersonică, numită Hwasong-8. Este al treilea test pe care aceştia îl fac în ultima lună.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.09.2021, 11:19

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă - Profimedia

Presa de stat spune că noua rachetă este unul dintre cele "cinci cele mai importante" sisteme noi de arme prevăzute în planul de dezvoltare militară pe cinci ani. Noua rachetă este o "armă strategică", ceea ce înseamnă că ar putea avea capacităţi nucleare, relatează Mediafax.

Noi teste în Coreea de Nord

Lansarea reprezintă cel de-al treilea test de rachetă pe care statul îl efectuează în ultima lună. Coreea de nord a dezvăluit deja un nou tip de rachetă de croazieră, precum şi un nou sistem de rachete balistice lansate din tren. Rachetele hipersonice sunt mult mai rapide şi mai agile decât cele normale,  fiind mult mai greu de interceptat de sistemele de apărare antirachetă. 

Cu noua armă, Coreea de Nord a folosit pentru prima dată o fiolă de combustibil pentru rachete. Potrivit Korea Times, fiola ar "reduce timpul de pregătire pentru lansarea unei rachete şi ar face ca arma să fie gata de utilizare aproape la fel de repede ca o rachetă cu combustibil solid, în comparaţie cu rachetele convenţionale care au nevoie de injecţie de combustibil înainte de a fi lansate". La scurt timp după lansare, emisarul nord-coreean Kin Song a apărat dreptul şării de a dezvolta arme, luând cuvântul la Adunarea Generală anuală a ONU de la New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a testat o nouă rachetă hipersonică. Oficialii prezintă avantajele noului proiectil