Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud, cu sufletul la gură după ce un militar a tras din greşeală cu mitraliera la frontiera Coreei de Nord

Un militar sud-coreean a tras, din greşeală, cu mitraliera, în apropierea frontierei cu Coreea de Nord şi a obligat astfel armata sud-coreeană să avertizeze Phenianul că este vorba despre un tir involuntar, scrie duminică agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 15:05

Un militar sud-coreean a tras din greşeală cu mitraliera la frontiera Coreei de Nord
Reacţia Phenianului, aşteptată cu emoţii de oficialii de la Seul - Profimedia

Patru gloanţe reale au fost trase, din greşeală, în timpul unui exerciţiu, sâmbătă seara, la frontiera cu Coreea de Nord, în provincia Gangwon, declară ofiţeri din cadrul armatei, potrivit agenţiei de presă Yonhap. Toate gloanţele au rămas la sud de frontieră şi nu au provocat nicio pagubă, relatează news.ro.

Coreea de Nord nu a răspuns focurilor de armă

Unitatea sud-coreeană a informat imediat Coreea de Nord că aceste focuri de armă au fost neintenţionate şi şi-a sporit atenţia, declară ofiţerii citaţi. ”Niciun semn particular din Nord nu a fost detectat, iar o anchetă este în curs pentru a determina circumstanţele exacte ale incidentului”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial militar.

Cele două ţări se află tehnic în război, după armistiţiul din 1953, şi s-au despărţit printr-o Zonă Demilitarizată (DMZ) de patru kilometri lăţime şi 250 de kilometri lungime. DMZ este, în pofida numelui său, unul dintre cele mai fortificate locuri din lume, înţesată de câmpuri de mine antipersonal şi sârmă ghimpată.

Ultimul schimb de focuri între cele două tabere a avut loc în mai 2020, când cel puţin patru gloanţe nord-coreene au atins un post de gardă sud-coreean, în partea centrală a DMZ, antrenând o ripostă a Seulului. Militarii Phenianului au tras, de asemenea, într-un transfug, în 2017, însă atunci Sudul nu a replicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud, cu sufletul la gură după ce un militar a tras din greşeală cu mitraliera la frontiera Coreei de Nord