Antena Meniu Search
x

Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii. Oamenii sunt obligați să stea în casă

Capitala nord-coreeană este în carantină pentru câteva zile, după ce o boală respiratorie face ravagii în oraș. Nu ar fi vorba despre coronavirus. Presa străină susține că gripa este printre noile boli, care s-a răspândit rapid în Phenian. 

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 09:02

Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii
Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii - Profimedia

Coreea de Nord a ordonat o izolare timp de cinci zile a capitalei Phenian, din cauza unei ”boli respiratorii”, potrivit unui site specializat sud-coreean, relatează AFP, citat de News.ro

Această măsură pare să fie prima la această scară în Phenian după ce regimul şi-a declarat victoria împotriva covid-19, în august 2022. Locuitorii Phenianuli au primit ordinul să rămână în casă începând de miercuri şi până duminică şi să se supună mai multor luări a temperaturii zilnic, precizează site-ul specializat NK News, cu sediul la Seul, care citează un document guvernamental.

Gripa, printre noile boli care se răspândesc în Phenian

În acest document nu este menţionată boala covid-19, însă se arată că gripa se află între noile boli care se răspândesc în prezent în capitala nord-coreeană. NK News a dezvăluit marţi, citând surse de la Phenian, că locuitori ai celui mai mare oraş nord-coreean păreau să-şi facă provizii în vederea unei eventuale izolări. Nu se ştie dacă şi alte regiuni sunt vizate de izolări similare, iar presa de stat nu a anunţat măsuri noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii. Oamenii sunt obligați să stea în casă