Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii. Oamenii sunt obligați să stea în casă

Capitala nord-coreeană este în carantină pentru câteva zile, după ce o boală respiratorie face ravagii în oraș. Nu ar fi vorba despre coronavirus. Presa străină susține că gripa este printre noile boli, care s-a răspândit rapid în Phenian. 

de Redactia Observator

la 25.01.2023 , 09:02

Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii
Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii - Profimedia

Coreea de Nord a ordonat o izolare timp de cinci zile a capitalei Phenian, din cauza unei ”boli respiratorii”, potrivit unui site specializat sud-coreean, relatează AFP, citat de News.ro

Această măsură pare să fie prima la această scară în Phenian după ce regimul şi-a declarat victoria împotriva covid-19, în august 2022. Locuitorii Phenianuli au primit ordinul să rămână în casă începând de miercuri şi până duminică şi să se supună mai multor luări a temperaturii zilnic, precizează site-ul specializat NK News, cu sediul la Seul, care citează un document guvernamental.

Gripa, printre noile boli care se răspândesc în Phenian

Articolul continuă după reclamă

În acest document nu este menţionată boala covid-19, însă se arată că gripa se află între noile boli care se răspândesc în prezent în capitala nord-coreeană. NK News a dezvăluit marţi, citând surse de la Phenian, că locuitori ai celui mai mare oraş nord-coreean păreau să-şi facă provizii în vederea unei eventuale izolări. Nu se ştie dacă şi alte regiuni sunt vizate de izolări similare, iar presa de stat nu a anunţat măsuri noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Capitala nord-coreeană, Phenian, în carantină din cauza unei boli respiratorii. Oamenii sunt obligați să stea în casă