Antena Meniu Search
x

Cultul religios care îţi prelungeşte durata de viaţă

Toată lumea vrea să afle care este secretul longevităţii. Oamenii de ştiinţă au făcut numeroase cercetări pe această temă. Mai nou, aceştia şi-au îndreptat atenţia către adepţii unui cult.

 Toată lumea vrea să afle care este secretul longevităţii. Oamenii de ştiinţă au făcut numeroase cercetări pe această temă. Mai nou, aceştia şi-au îndreptat atenţia către adepţii unui cult care se bucură de o longevitate surprinzătoare.

Este vorba despre adventiştii de ziua a şaptea care, potrivit statisticilor, trăiesc cu 10 ani mai mult decât americanii de rând, care au o speranţă de viaţă de 79 de ani.

Studiul a fost realizat de Dan Buettner în cadrul proiectului Blue Zones, care încearcă să afle care este secretul persoanelor longevive. Astfel, în ceea ce îi priveşte pe adventişti, Buettner a observat că un factor important este dieta, bazată pe alimente vegetale.

Pe lângă acest aspect, credinţa are un rol benefic, dar şi viaţa socială, care îi ajută să aibă un grup mai larg de prieteni şi cunoştinţe, aceste activităţi ducând la un comportament social pozitiv.

Foarte important este modul în care aceste persoane se pot deconecta de stresul zilnic, respectând ziua de rugăciune, adică Sabatul. Luând în serios ziua de odihnă şi meditaţie, ei fac faţă mai bine stresului, care este unul din factorii care provoacă boli şi moarte prematură.

„Prin mijloace culturale, ei rezistă stresului şi adoptă o dietă sănătoasă, în timp ce autorităţile cheltuie 84% din bugetul sănătăţii din cauza alimentaţiei greşite şi a lipsei de activitate fizică a oamenilor”, precizează Buetnner.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cultul religios care îţi prelungeşte durata de viaţă