Antena Meniu Search
x

Foto Cum arată "lumânările de tranșee" din cutii de conserve, făcute pentru soldații ucraineni

Voluntarii ucraineni confecționează "lumânări de tranșee" din cutii de conserve pentru militarii de pe front. Acestea pot fi folosite pentru a produce lumină și căldură.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 18:07

Un grup de voluntari ucraineni confecționează "lumânări de tranșee" din cutii de conserve pentru militarii care sunt pe front, în timp ce criza energetică provocată de bombardamentele rușilir își pune amprenta atât asupra forțelor armate, cât și asupra civililor.

Atacurile au vizat din ce în ce mai mult infrastructura ucraineană, inclusiv centralele electrice și rețeaua de electricitate, provocând pene de curent și perturbând alimentarea cu apă și căldură.

Lumânările de tranșee, folosite încă din Al Doilea Război Mondial

Lumânările de tranșee sunt cutii goale de vopsea și conserve de mâncare pentru animale care oferă atât căldură, cât și lumină. Lumânările au fost folosite de trupe în conflicte anterioare, inclusiv în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Pe acelaşi subiect

"(Lumânările) pot fi folosite pentru a usca un șanț, pentru a găti mâncare, ceea ce este foarte important, pentru a fierbe apă și pentru a încălzi oamenii", a declarat Nino Nazarova, una dintre organizatoarele acțiunii, potrivit Reuters.

Nazarova a obținut 10.000 de cutii de conserve de la o fabrică din nordul Ucrainei în urmă cu câteva săptămâni. Inițial a crezut că va dura luni de zile pentru a le transforma în lumânări de tranșee, dar voluntarii au finalizat sarcina în timpul unui eveniment desfășurat duminică la un centru cultural din Kiev.

"Aceste cutii vin cu un capac. Așa că le poți închide, le poți arunca în apă clocotită, le poți încălzi și apoi le poți pune sub haină", a spus ea, potrivit Mediafax.

Până în prezent, au fost livrate peste 3.000 de lumânări multifuncționale în tranșeele ucrainene din sudul și estul țării, a adăugat Nazarova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cum arată "lumânările de tranșee" din cutii de conserve, făcute pentru soldații ucraineni