Antena Meniu Search
x

Putin e un om "bolnav". Din cauza lui Europa are o inflație crescută - șefa Băncii Centrale Europene

Banca Centrală Europeană trebuie să majoreze ratele dobânzilor din cauza inflației cauzate de războiul lui Vladimir Putin în Ucraina, a declarat președintele BCE, Christine Lagarde. Aceasta mai susţine că liderul de la Kremlin vrea să provoace haos în Occident prin alimentarea crizei energetice care duce la creșterea ratei inflației, notează Politico.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 16:47

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Putin e un om "bolnav". Din cauza lu Europa are o inflație crescută - șefa Băncii Centrale Europene - Hepta

"Asta încearcă el (Putin) să facă, să provoace haos și să distrugă cât mai mult din Europa", a declarat aceasta în timpul unei emisiuni. "Această criză energetică provoacă o inflație masivă pe care trebuie să o învingem", a spus ea.

"Oricine se comportă în acest fel trebuie să fie condus de forțe malefice", a declarat Lagarde făcând trimitere la Putin, adăugând că președintele rus este "bolnav" și  "persoană înfricoșătoare".

Lagarde a spus că inflația crescută din Europa "a venit din aproape neant". Aceste declarații vin la doar câteva zile după ce banca centrală a anunțat joi o nouă creștere a ratei dobânzii pentru a combate inflația, ceea ce duce dobânzile din zona euro la cel mai înalt nivel din 2009.

"O facem pentru că luptăm împotriva inflației", a spus Lagarde, făcând trimitere, de asemenea, o revenire economică mai rapidă decât se aștepta după terminarea pandemiei. Ea a mai subliniat faptul că această decizie, deși nepopulară în rândul unor politicieni, are scopul de a ține sub control costul traiului de zi cu zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Putin e un om "bolnav". Din cauza lui Europa are o inflație crescută - șefa Băncii Centrale Europene