Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum va reacţiona Rusia dacă Ucraina îi va ataca teritoriul cu rachete ATACMS? Reacţie de la Kremlin: "Nu va fi acelaşi răspuns peste tot"

Război în Ucraina. Kremlinul a ameninţat miercuri că Rusia va da "un răspuns adecvat" dacă Statele Unite permit Ucrainei să lovească adânc în interiorul Rusiei cu rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, o decizie despre care Moscova suspectează că a fost deja luată, relatează Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 16:23

Cum va reacţiona Rusia dacă Ucraina îi va ataca teritoriul cu rachete ATACMS? Reacţie de la Kremlin: "Nu va fi acelaşi răspuns peste tot"
- Armata SUA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat în mod repetat Occidentul să permită forţelor sale să folosească armele cu rază lungă de acţiune pentru a lovi Rusia, iar preşedintele american Joe Biden a declarat marţi, când a fost întrebat dacă va ridica restricţiile privind utilizarea de către Kiev a rachetelor precum ATACMS, că administraţia sa "lucrează la asta acum".

Peskov: "Fiecare dintre aceste decizii e o confirmare suplimentară a justificării operaţiunii militare speciale"

Se pare că Washingtonul a decis deja să permită Ucrainei să utilizeze armele pentru lovituri cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Moscova va avea un răspuns „adecvat” dacă acest lucru s-ar întâmpla, a spus el,. "Nu trebuie să ne aşteptăm la un singur fel de răspuns peste tot", a adăugat Peskov, fără a detalia.

Articolul continuă după reclamă

"La toate aceste acţiuni, operaţiunea militară specială este răspunsul", a punctat Peskov, folosind termenul preferat de Kremlin pentru conflictul din Ucraina şi sugerând că Moscova nu are de gând să renunţe la războiul de agresiune din Ucraina. "Fiecare dintre aceste decizii, luate de Occidentul colectiv şi apoi atribuite Ucrainei, este o confirmare suplimentară a justificării, necesităţii şi inevitabilităţii operaţiunii militare speciale", a mai spus Peskov.

Washingtonul a fost anterior reticent în a furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei, din cauza temerilor că o astfel de mişcare ar putea escalada conflictul vechi de 2 ani şi jumătate. Totuşi, săptămâna trecută, surse au declarat pentru Reuters că SUA sunt aproape de un acord pentru a oferi Ucrainei o astfel de permisiune, dar că Kievul va trebui să aştepte câteva luni, în timp ce SUA rezolvă problemele tehnice înainte de orice livrare de arme cu rază lungă de acţiune.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Cum va reacţiona Rusia dacă Ucraina îi va ataca teritoriul cu rachete ATACMS? Reacţie de la Kremlin: "Nu va fi acelaşi răspuns peste tot"