Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina a primit deja permisiunea de a lovit în Rusia cu rachete occidentale, anunţă Kremlinul. Reacţia lui Putin

Război în Ucraina. Kremlinul susţine că Ucraina a primit deja permisiunea din partea SUA şi a aliaţilor săi de a lovit adânc în Rusia cu rachete occidentale, precum ATACMS.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 14:40

Kremlin Ucraina a primit deja permisiunea Occidentului de a lovit în Rusia cu rachete ATACMS. Reacţia lui Putin
Kremlin Ucraina a primit deja permisiunea Occidentului de a lovit în Rusia cu rachete ATACMS. Reacţia lui Putin - Profimedia

Kremlinul a afirmat miercuri că Rusia va da ceea ce a numit drept un "răspuns adecvat" în cazul în care SUA permit Ucrainei să atace în profunzime teritoriul rus cu rachete ATACMS, cu rază lungă de acţiune. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Washingtonul pare să fi luat deja o decizie în acest sens. "Orice decizie de acest gen luată de Occident (...) este dovada suplimentară a caracterului justificat, necesar şi fără alternativă al operaţiunii speciale" din Ucraina, a adăugat Peskov.

Marţi, preşedintele american, Joe Biden, a asigurat că Statele Unite "lucrează" pentru a autoriza Ucraina să folosească rachete cu rază mai lungă de acţiune împotriva Rusiei. "Lucrăm la asta", a spus liderul de la Casa Albă, întrebat în legătură cu solicitarea insistentă a omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care vrea să poată lovi bazele din care îşi lansează atacurile armata rusă.

Jurnalista Julie Grace Brufke de la Axios a relatat săptămâna aceasta că în timpul unui interviu de vinerea trecută cu Michael McCaul, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, acesta a confirmat că secretarul de stat american Antony Blinken le va comunica miercuri ucrainenilor că pot lovi pe teritoriul Rusiei cu rachete occidentale. 

Articolul continuă după reclamă

Președintele Comitetului pentru  Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților, Michael McCaul, a spus într-un interviu de vineri: "Am vorbit cu Blinken acum două zile și călătorește cu omologul său din Marea Britanie la Kiev pentru a le spune, practic, că le vor permite (să lovească în Rusia cu ATACMS)" 

Pe acelaşi subiect

Kievul le cere aliaţilor săi să ridice restricţiile pentru a-i permite să lovească în adâncime pe teritoriul Rusiei ţinte militare considerate "legitime", cum ar fi bazele aeriene de pe care decolează avioanele care bombardează Ucraina. Surse au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că SUA se apropie de un acord vizând livrarea de rachete de croazieră JASSM (cu lansare de pe avioane), dar Kievul va trebui să aştepte câteva luni, până la reglementarea unor probleme tehnice.

Rusia avertizează Occidentul 

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de stat, camera inferioară a parlamentului rus, a avertizat că Rusia va considera Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor ca fiind participanţi în războiul din Ucraina şi Moscova va folosi arme mai puternice în cazul în care Occidentul va permite Kievului să folosească arme cu rază lungă de acţiune.

SUA, Germania, Franţa şi Marea Britanie "devin părţi în războiul din Ucraina", a transmis pe reţeaua Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de stat, camera inferioară a parlamentului rus. "Toate acestea vor duce la faptul că ţara noastră va fi nevoită să răspundă prin utilizarea de arme mai puternice şi distructive pentru a-şi proteja cetăţenii", a adăugat politicianul rus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ucraina a primit deja permisiunea de a lovit în Rusia cu rachete occidentale, anunţă Kremlinul. Reacţia lui Putin