Antena Meniu Search
x

Cum vrea Kadîrov să prevină revolte ca cea din Daghestan. A ordonat poliţiei să tragă 3 focuri în aer: "Al patrulea în cap, dacă încalcă legea"

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a dat ordin poliţiei să tragă în demonstranţi pentru a preveni mulţimi violente antisemite ca cea adunată în Daghestanul vecin în weekend, relatează DPA, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 14:21

Cum vrea Kadîrov să prevină incidente antisemite precum cel din Daghestan. A ordonat poliţiei să tragă 3 focuri în aer: "Al patrulea în cap, dacă încalcă legea"
- Profimedia

O mulţime anti-evrei a luat cu asalt duminică aeroportul din capitala Daghestanului, Mahacikala, şi i-a atacat pe oamenii care sosiseră cu un avion de la Tel Aviv. Peste 20 de persoane au fost rănite şi 83 au fost reţinute, au declarat oficiali locali. Cecenia şi Daghestanul sunt ambele republici ruse semi-autonome situate în nordul Caucazului. Au populaţii majoritare musulmane.

Kadîrov a acuzat Occidentul că a incitat la atacul antisemit din Daghestan

Agenţia de presă de stat rusă RIA Novosti a raportat că Ramzan Kadîrov a spus la o întâlnire a guvernului regional cecen la Groznîi că oricine va lua parte la tulburări va fi reţinut şi trimis la închisoare. Dacă cineva opune rezistenţă, a spus el, oficialii ar trebui să tragă trei focuri de avertizare.

"După aceea, dacă persoana încă încalcă legea, trageţi al patrulea foc în cap! Nu o va mai face. Acesta este ordinul meu", a spus Kadîrov. Ca şi alţi politicieni ruşi, el a acuzat Occidentul că a incitat la atacul antisemit din Daghestan. Potrivit autorităţilor, au existat şi acţiuni îndreptate împotriva evreilor din alte regiuni cu majoritate musulmană din Caucazul de Nord. Zborurile din Tel Aviv au fost acum redirecţionate către aeroporturi ruseşti din regiuni mai sigure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cum vrea Kadîrov să prevină revolte ca cea din Daghestan. A ordonat poliţiei să tragă 3 focuri în aer: "Al patrulea în cap, dacă încalcă legea"