Antena Meniu Search
x

"Dacă nu aveți nimic de spus, măcar faceți zgomot!" Mesajul Papei Francisc pentru tineri, la Assisi

Papa Francisc, aflat la Assisi, a glumit cu tinerii prezenți: "Dacă nu aveți nimic de spus, măcar faceți zgomot!". I-a îndemnat apoi să transforme "o economie care ucide” într-o "economie a vieții".

de Redactia Observator

la 24.09.2022, 15:47

Papa Francisc s-a adresat tinerilor, la Assisi
Papa Francisc s-a adresat tinerilor, la Assisi - Profimedia

Elicopterul care îl transporta pe Suveranul Pontif a aterizat la Assisi, unde acesta le va vorbi tinerilor din 100 de țări diferite. Comentând primele mărturii ale tinerilor, Papa, în glumă, le-a cerut acestora să se facă mereu auziți: "Dacă nu aveți nimic de spus, măcar faceți zgomot!", scrie ANSA.

Papa Francisc, mesaj pentru tineri

Suveranul Pontif a lansat apoi un apel către tineri pentru a transforma "o economie care ucide într-o economie a vieții": "Generația noastră v-a lăsat moștenire multe bogății, dar nu am reușit să păzim planeta și pacea. Sunteți chemați să deveniți artizani și constructori ai casei comune, o casă comună care <se prăbușește în ruină>. O nouă economie, inspirată de Francisc de Assisi, poate și trebuie să fie astăzi o economie prietenoasă cu pământul și o economie a păcii. Este vorba despre transformarea unei economii care ucide într-o economie a vieții, în toate dimensiunile sale".

Potrivit Mediafax, Papa cere ca munca să revină în centrul economiei: "Nu uitați de muncă, nu uitați de angajați. Munca este deja provocarea timpului nostru și va fi și mai mult provocarea de mâine. Fără o muncă demnă și bine plătită, tinerii nu devin cu adevărat adulți, iar inegalitățile cresc. Uneori poți supraviețui fără să muncești, dar nu trăiești bine. De aceea, în timp ce creați bunuri și servicii, nu uitați să creați muncă, muncă bună, muncă pentru toți".

Totodată, Papa Francisc a revenit la discuția despre „iarna demografică” din Italia și din Europa în general și a vorbit despre "femeia sclavă: o femeie care nu poate fi mamă pentru că, de îndată ce începe să îi crească burta, o dau afară de la serviciu”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Dacă nu aveți nimic de spus, măcar faceți zgomot!" Mesajul Papei Francisc pentru tineri, la Assisi