Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De la Lincoln şi Roosevelt, la Kennedy şi Trump. Patru preşedinţi ai SUA au supravieţuit tentativelor de asasinat, alţi patru au fost ucişi

FBI investighează ceea ce a declarat a fi fost o nouă tentativă de asasinat asupra candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump. Incidentul a avut loc duminică la Trump International Golf Club West Palm Beach din Florida, unde Trump, fostul preşedinte, juca golf, relatează Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 07:58

De la Lincoln şi Roosevelt, la Kennedy şi Trump. Patru preşedinţi ai SUA au supravieţuit tentativelor de asasinat, alţi patru au fost ucişi

Reprezentanţii forţelor de ordine au declarat că Secret Service a văzut un bărbat cu o puşcă în tufişuri şi a tras către suspectul de tentativă de asasinat. Suspectul a fugit din tufişuri şi a fost prins ulterior pe o autostradă, potrivit forţelor de ordine.

Tentativa anterioară de asasinat asupra lui Trump

În iulie, Trump a fost împuşcat de un bărbat înarmat în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, în ceea ce FBI a declarat a fi o tentativă de asasinat. Fostul preşedinte a fost rănit la ureche.

Articolul continuă după reclamă

Serviciul de Cercetare al Congresului anunţă că atacuri directe împotriva preşedinţilor, preşedinţilor aleşi şi candidaţilor au avut loc de cel puţin 15 ori. Cinci dintre atacuri s-au soldat cu decese.

Pe acelaşi subiect

Asasinate

Patru preşedinţi americani au fost asasinaţi în timp ce se aflau în funcţie.

  • Abraham Lincoln: ucis în 1865 de John Wilkes Booth la Ford's Theatre din Washington.
  • James Garfield: Împuşcat în 1881 la Washington într-o gară. A murit din cauza rănilor două luni şi jumătate mai târziu.
  • William McKinley: Asasinat în 1901 de un anarhist în Buffalo, New York.
  • John F. Kennedy: Asasinat de Lee Harvey Oswald în 1963 în Dallas, Texas, în timp ce preşedintele se deplasa într-o coloană de maşini.

Lideri care au supravieţuit tentativelor de asasinat

Patru preşedinţi au fost răniţi, dar au supravieţuit tentativelor de asasinat, în timpul mandatului sau ulterior.

  • Donald Trump: Trump tocmai începuse un discurs de campanie în Pennsylvania în 13 iulie când s-au auzit împuşcături. Trump a fost împuşcat în ureche. A fost dus de urgenţă de agenţii de securitate la un SUV negru.
  • Ronald Reagan: A fost împuşcat în 1981 în faţa hotelului Hilton din Washington. Reagan a fost rănit când unul dintre gloanţe a ricoşat dintr-o limuzină şi l-a lovit sub axila stângă.
  • Gerald Ford: A supravieţuit după două atentate la viaţa sa în mai puţin de trei săptămâni, în 1975, fără să fie rănit.
  • Theodore Roosevelt: A fost împuşcat în piept în 1912, în timp ce făcea campanie electorală în Milwaukee, dar a insistat să îşi ţină discursul în faţa susţinătorilor înainte de a fi dus la spital.

Tentative de asasinat asupra altor lideri

  • Robert F. Kennedy: Candidat la preşedinţia SUA şi senator american, Kennedy a fost asasinat în 1968 de un bărbat înarmat în Hotelul Ambassador din Los Angeles.
  • George C. Wallace, guvernatorul statului Alabama: Candidat la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale, a fost împuşcat în 1972 şi a rămas paralizat de la brâu în jos.
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » De la Lincoln şi Roosevelt, la Kennedy şi Trump. Patru preşedinţi ai SUA au supravieţuit tentativelor de asasinat, alţi patru au fost ucişi