Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update Focuri de armă trase în preajma lui Donald Trump. Republicanul este în siguranţă, a anunţat echipa sa de campanie

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 00:07

Focuri de armă trase în preajma lui Donald Trump. Republicanul este în siguranţă, a anunţat echipa sa de campanie Focuri de armă trase în preajma lui Donald Trump. Republicanul este în siguranţă, a anunţat echipa sa de campanie - Profimedia

Agenţii Secret Service au deschis focul asupra unui bărbat înarmat despre care credeau că îl viza pe Donald Trump în timp ce acesta juca pe terenul său de golf din West Palm Beach, Florida, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, notează The Guardian.

Agenţii se aflau la câteva găuri în faţa lui Trump când au observat o armă care se zărea din tufişuri, a declarat una dintre persoane. Bărbatul a fugit apoi într-un vehicul care a fost prins ulterior. O puşcă de tip AK a fost găsită la faţa locului.

Trump se afla în apropiere, dar a fost în siguranţă, potrivit echipei de campanie Trump.

Articolul continuă după reclamă

FBI a intervenit în West Palm Beach Florida şi investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinare a fostului preşedinte Trump” a anunţat FBI într-un comunicat.

Reacţia lui Donald Trump

Echipa de campanie a lui Trump a publicat o declaraţie personală a fostului preşedinte în urma incidentului:

"Au fost focuri de armă în apropierea mea, dar înainte ca zvonurile să înceapă să scape de sub control, am vrut să auziţi asta mai întâi: SUNT ÎN SIGURANŢĂ ŞI SUNT BINE! Nimic nu mă va încetini. Nu voi ceda NICIODATĂ! Vă voi iubi mereu pentru că mă susţineţi”.

Ştirea iniţială

Mai multe focuri de armă au fost trase în apropierea terenului de golf din West Palm Beach, Florida, duminică, potrivit unor surse informate cu privire la incident.

Focurile de armă au fost trase în afara gardului de la terenul de golf, au precizat sursele.

Secret Service a declarat că investighează incidentul, care a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 14.00 (1800 GMT).

Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Pennsylvania la 13 iulie, ridicând semne de întrebare cu privire la protecţia candidaţilor cu doar câteva luni înainte de ceea ce pare să fie alegerile foarte disputate din 5 noiembrie, în care se va confrunta cu vicepreşedintele democrat Kamala Harris.

Casa Albă a precizat într-un comunicat că preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au fost informaţi cu privire la incident şi au fost uşuraţi să afle că Trump este în siguranţă.

Fiul lui Trump, Donald Trump Jr. a citat pe X forţele de ordine locale, care au declarat că o armă automată AK-47 a fost descoperită în tufişuri şi că un suspect a fost reţinut.

Washington Post a notat că Trump juca golf pe terenul de golf când a avut loc incidentul. Agenţii Secret Service l-au dus într-o cameră de aşteptare la club, a precizat jurnalul, citând două persoane informate cu privire la ceea ce s-a întâmplat, transmite News.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Focuri de armă trase în preajma lui Donald Trump. Republicanul este în siguranţă, a anunţat echipa sa de campanie