Antena Meniu Search
x

Declarația ȘOCANTĂ a unui primar din Germania: 'Prefer să dublez numărul de sirieni, numai să plece românii de aici!'

Primarul orașului Duisburg din Germania a făcut o declarație șocantă, sătul de conflictele zilnice și de rata crescută a șomajului, despre care a spus că sunt provocat de români și bulgari. Astfel, edilul a precizat că ar fi fericit să dubleze numărul sirienilor, cu condiția ca românii și bulgarii să plece.

Primarul orașului Duisburg din Germania a făcut o declarație șocantă, sătul de conflictele zilnice și de rata crescută a șomajului, despre care a spus că sunt provocat de români și bulgari.

Astfel, edilul a precizat că ar fi fericit să dubleze numărul sirienilor, cu condiția ca românii și bulgarii să plece.

Sören Link a vorbit despre problemele cu care se confruntă orașul său, într-un interviu pentru o publicație germană.

”Est-europenii nu vin toți la Duisburg ca să muncească”, a precizat primarul.

Pe acelaşi subiect

Link a mai declarat că Duisburg este un oraș cu o rată de șomaj de peste 12% și că românii și bulgarii s-ar duce ”în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească, potrivit ziarulromanesc.de.

În schimb, ei ”vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a spus primarul într-un interviu acordat portalului de știri Der Westen.

Link s-a arătat contrar prezenței est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferințe privind refugiații, a spus: ”Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”.

Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Declarația ȘOCANTĂ a unui primar din Germania: 'Prefer să dublez numărul de sirieni, numai să plece românii de aici!'