Antena Meniu Search
x

Peste 5,6 milioane de oameni EVACUAȚI din Florida din cauza uraganului IRMA. Peste 35.000 de români locuiesc în statul american!

Autorităţile americane din statul Florida au emis, astăzi, ordine de evacuare pentru aproximativ 5,6 milioane de locuitori, pe fondul apropierii uraganului Irma, considerat unul dintre cele mai puternice din istorie, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Autorităţile americane din statul Florida au emis, astăzi, ordine de evacuare pentru aproximativ 5,6 milioane de locuitori, pe fondul apropierii uraganului Irma, considerat unul dintre cele mai puternice din istorie, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicată pe scara Saffir–Simpson, a produs rafale de vânt de până la 295 km/h, devastând mai multe insule din Marea Caraibilor şi cauzând peste 20 de morți.

Uraganul Irma este aşteptat să lovească Florida duminică dimineaţa. Peste un sfert din populaţia statului a primit ordin de evacuare, iar alte 540.000 de persoane trebuie să părăsească zona de coastă a statului Georgia.

Autorităţile au deschis sute de adăposturi pentru persoanele care nu vor să plece din zonă. Mai multe hoteluri s-au umplut cu cetăţeni americani evacuaţi.

Pe acelaşi subiect

ONU estimează că până la 37 de milioane de persoane vor fi afectate de Uraganul Irma. Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgenţă în Florida, Puerto Rico şi Insulele Virgine americane, iar autorităţile din Bahamas au decis să evacueze şase insule din sudul arhipelagului.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care vor să călătorească sau se află deja în Florida, privind impactul uraganului Irma. MAE precizează că numărul cetăţenilor români sau de origine română din statul american se ridică la 35.000.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - zona statului Florida că se constată o scădere a forţei vânturilor dezvoltate de uraganul Irma, aflat în prezent între Bahamas şi Cuba, fiind încadrat în categoria uraganelor de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5, fiind considerat a avea efecte devastatoare. Urmărind traiectoria estimată a uraganului, se constată că pericolul maxim îl reprezintă momentul când acesta va atinge teritoriul SUA în sudul statului Florida, coasta estică a peninsulei fiind cea mai predispusă la efectele majore ale uraganului”, transmite biroul de presă al MAE.

”Solicitările de asistenţă consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare: +12024208350 (...) Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.roşi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare «Un SMS îţi poate salva viaţa!»”, informează MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 5,6 milioane de oameni EVACUAȚI din Florida din cauza uraganului IRMA. Peste 35.000 de români locuiesc în statul american!