Antena Meniu Search
x

Decret de ultimă oră semnat de Putin: 30 de zile de închisoare pentru oricine încalcă legea marţială

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat sâmbătă o lege specială care permite menţinerea în detenţie - pe o perioadă de 30 de zile - a oricui încalcă legea marţială impusă în anumite regiuni, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 16:56

Decret de ultimă oră semnat de Putin: 30 de zile de închisoare pentru oricine încalcă legea marţială
- Profimedia

Putin se află la Kremlin şi lucrează, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvînt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, informează news.ro. Peskov dezminţea astfel zvonuri, care circulă pe reţele de socializare, potrivit cărora Putin a fugit din Moscova, din calea rebeliunii militare Wagner.

Mesajul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin numește rebeliunea grupului de mercenari Wagner o "campanie criminală" și spune că "Rusia se va apăra". Putin a adăugat că în acest moment, "avem nevoie de unitate și responsabilitate". Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, în cadrul unui discurs televizat, că ţara se confruntă cu o trădare şi a spus că "suntem înjunghiaţi în spate". Şeful statului rus a spus că oricine ridică arma împotriva armatei ţării este un trădător.

El a făcut apel la combatanţii Wagner să înceteze participarea la acţiunile criminale ale liderului lor Evgheni Prigojin şi a spus că toţi cei care participă la revoltă vor fi pedepsiţi. Vladimir Putin a mai spus că va face tot ce e este necesar pentru a apăra Rusia. "Este o încercare din interior, este trădare față de cei care luptă pe front, un cuțit în spate pentru cetățenii noștri. Orice tulburare internă este o amenințare mortală la adresa statului nostru pentru noi ca națiune; este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru și pentru acțiunile noastre de a ne proteja patria. O astfel de amenințare se va confrunta cu un răspuns sever", a precizat şeful statului rus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Decret de ultimă oră semnat de Putin: 30 de zile de închisoare pentru oricine încalcă legea marţială