Antena Meniu Search
x

Dezvăluire uluitoare: Liderul ISIS putea fi CAPTURAT din 2013. Cum a fentat armata şeful Statului Islamic

Bărbatul din fotografie este liderul grupării Statul Islamic. Pe capul său s-a pus o recompensă de peste 20 de milioane de euro. Potrivit unor informaţii apărute într-un documentar, în 2013, în Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, a scăpat la limită din a fi capturat.

Bărbatul din fotografie este liderul grupării Statul Islamic. Pe capul său s-a pus o recompensă de peste 20 de milioane de euro. Potrivit unor informaţii apărute într-un documentar, în 2013, în Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, a evitat la limită capturarea.

Informaţia a fost publicată, după ce armata irakiană a declarat că ajutorul lui Baghdadi, Ayad al-Jumali, a fost ucis, vineri, în timpul unui raid aerian, în apropiere de graniţa cu Siria.

Pe măsură ce fostul bastion ISIS din Mosul este asediat de aramtă, califatul declarat în princupala moschee din oraş, în 2014, se prăbuşeşte

Însă, potrivit documentarului "Abu Bakr al-Baghdadi: Pe urmele celui mai căutat on din lume", domnia terorii ISIS ar fi putut fi stopată mai devreme.

Pe acelaşi subiect

Producătoarea filmui, marocanca Sofia Amara explică cum, trupele de elită din Irak au ratat la mustaţă capturarea şefului grupării.

Asemeni lui Sadam Hussein, Abu Bakr al-Baghdadi se ascundea într-un buncăr. 

El a fugit din ascunzătoarea sa din nordul Badgadului, cu puţin înainte de sosirea soldaţilor. 

El a lăsat în urmă un maldăr de arme, documente şi steaguri negres ISIS, simbolul acum familiar al reţelei islamiste.

Misiunea ratată i-a permis extremistului, născut în oraşul irakian Samarra, să devină cel mai căutat om din lume, aflat la cârma unui califat auto-declarat, în ţara sa şi în Siria.

Citeşte şi: CRUZIME ANIMALICĂ! Şase bărbaţi au VIOLAT o fată de 15 ani şi au transmis totul LIVE, pe Facebook. Zeci de oameni au privit fără să anunţe poliţia (VIDEO)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Dezvăluire uluitoare: Liderul ISIS putea fi CAPTURAT din 2013. Cum a fentat armata şeful Statului Islamic