Antena Meniu Search
x

Die Welt: Noua variantă de SARS-CoV-2, prezentă în Germania din noiembrie

Noua variantă a noului coronavirus SARS-CoV-2 descoperită recent în Marea Britanie pare să fie prezentă în Germania din noiembrie, unde a fost descoperită ulterior în eşantioane prelevate de la un pacient în vârstă care a murit din cauza ei, dezvăluie cotidianul Die Welt, relatează Reuters.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 29.12.2020, 10:34

Noua variantă a COVID, descoperită ulterior în eşantioane prelevate de la un pacient în vârstă
Noua variantă a COVID, descoperită ulterior în eşantioane prelevate de la un pacient în vârstă - Profimedia Images
  • Forma de coronavirus care a suferit o mutație și a făcut ravagii în Marea Britanie este prezentă în Germania încă din luna noiembrie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Prezenţa variantei B1.1.7 a fost descoperită de către cercetători de la Facultatea de Medicină de la Hanovra (MHH) şi a fost conformată de Spitalul Charité de la Berlin, scrie cotidianul în ediţia de luni, citând Ministerul Sănătăţii statului Saxonia Inferioară.

Ea a fost descoperită în landul Baden-Württemberg la o persoană care a sosit cu un avion la 20 decembrie la Frankfurt de la Londra, potrivit News.ro.

Germania: Contract separat pentru 30 de milioane de doze de vaccin

Guvernul de la Berlin recunoaşte că a încheiat un acord, separat de cel al Uniunii, pentru 30 de milioane de doze din vaccinul realizat de Pfizer împreună cu un laborator german. Aceasta după ce medicii italieni au susţinut că Germania a fost favorizată la distribuirea primelor cantităţi de ser.

Tot în Germania, aproape o mie de doze vor fi trimise la reciclare, deoarece au fost transportate la temperatură mai mare decât cea prescrisă. Iar opt oameni au primit, din greşeală, o doză de cinci ori mai mare de vaccin, patru dintre ei ajungând la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Die Welt: Noua variantă de SARS-CoV-2, prezentă în Germania din noiembrie