Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Decretul lui Donald Trump, "un CADOU pentru extremişti"

Decizia preşedintelui american de a interzice intrarea pe teritoriul SUA pentru rezidenţi din şapte ţări musulmane este "o discriminare colectivă", care ajută teroriştii la recrutare,a declarat duminică ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, citat de France Presse..

de Redactia Observator

la 29.01.2017 , 14:41

Decizia preşedintelui american de a interzice intrarea pe teritoriul SUA pentru rezidenţi din şapte ţări musulmane este "o discriminare colectivă", care "ajută teroriştii la recrutare", a declarat duminică, ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, citat de France Presse.

Decretul preşedintelui american "va fi văzut în istorie ca un mare cadou pentru extremişti şi protectorii lor", a reacţionat şeful diplomaţiei iraniene pe pagina sa de Twitter.

Zarif a adăugat, într-un al doilea mesaj, ca "această discriminare colectivă ajută teroriştii la recrutare, adâncind fractura iniţiată de demagogi extremişti", în timp ce "comunitatea internaţională are nevoie de dialog şi de cooperare pentru a ataca rădăcinile violenţei şi extremismului", în special în Orientul Mijlociu.

Articolul continuă după reclamă

Tot azi, preşedintele parlamentului, Ali Larijani, a criticat vehement decizia lui Trump, despre care a spus că ilustrează "idioţenia viziunii şi comportamentului americane", scrie AFP.

Pe acelaşi subiect

"Acest lucru arată că ei se tem de propria lor umbră, dar, de asemenea, caracterul lor rasist şi violent, care se ascunde sub aparenţa înşelătoare de apărător al democraţiei şi al drepturilor omului", a spus el.

Aproximativ un milion de iranienii trăiesc în SUA şi zeci de mii de iranieni merg acolo în fiecare an, în principal, pentru a-şi vedea familiile.

Sursă: Agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Decretul lui Donald Trump, "un CADOU pentru extremişti"