Antena Meniu Search
x

Dmitri Rogozin, fostul şef al Roscosmos, a fost rănit în Doneţk, potrivit TASS. "A fost o lovitură ţintită"

Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus şi fostul şef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a fost rănit miercuri seara, în urma bombardamentelor ucrainene asupra oraşului Doneţk, relatează agenția de presă rusă TASS. În atac ar mai fi fost rănit şi un oficial pro-rus din regiunea ocupată de Moscova.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 07:31

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin, fostul şef al Roscosmos, a fost rănit în Doneţk, potrivit TASS. "A fost o lovitură ţintită" - Profimedia

Un consilier al lui Rogozin a declarat pentru agenţia de presă TASS că viaţa acestuia nu este în pericol, dar se află în spital. "Un hotel dintr-o suburbie a Doneţkului, care găzduia o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin, a fost bombardat. Dmitri are o rană la spate. A fost dus la spital. Viaţa sa nu este în pericol", a declarat asistentul fostului vicepremier rus.

Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, ar fi fost şi el rănit împreună cu Rogozin. "Evident, a fost o lovitură ţintită. Specialiştii cred că s-a tras cu sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter", a mai spus acesta. 

Miercuri seară, trupele ucrainene au bombardat cartierul Leninski din Doneţk. Două persoane au fost ucise, iar alte câteva au fost rănite, potrivit agenţiilor de presă ruse. 

Oraşul Doneţk, controlat de trupele pro-Moscova, se află în regiunea industrială Donbas, epicentrul luptelor dintre Rusia şi Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Dmitri Rogozin s-a remarcat prin declaraţiile sale belicoase la adresa Occidentului

În prezent, fostul vicepremier Dmitri Rogozin oferă consultanţă militară celor două regiuni ocupate din Ucraina pe care Moscova le revendică ca fiind ale sale. În iulie, el a fost demis de Vladimir Putin prin decret de la șefia agenţiei spaţiale ruse Roscosmos. Dmitri Rogozin, în vârstă de 58 de ani, a fost înlocuit în funcţie de Iuri Borisov, de 65 de ani, care a deţinut până atunci portofoliul de vicepremier însărcinat cu complexul militaro-industrial rus care include şi domeniul spaţial. 

După declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei pe 24 februarie, Rogozin, care a fost ambasador al Rusiei pe lângă NATO, s-a remarcat prin declaraţiile sale belicoase la adresa Occidentului, vorbind în mod repetat despre distrugerile pe care le-ar putea provoca armele nucleare ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Dmitri Rogozin, fostul şef al Roscosmos, a fost rănit în Doneţk, potrivit TASS. "A fost o lovitură ţintită"