Antena Meniu Search
x

Țările NATO pot fi distruse de Rusia în jumătate de oră, în cazul unui război nuclear, avertizează șeful Roscosmos

Țările NATO pot fi "distruse" de Rusia într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear, a declarat șeful agenției spațiale ruse, într-o afirmație provocatoare. Dmitri Rogozin, directorul Roscosmos, este cunoscut pentru declarații șocante, scrie The Independent.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.05.2022, 19:10

Șeful Roscosmos avertizează: Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear
Șeful Roscosmos avertizează: Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear - Profimedia

Șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, dă propria definiție a „operațiunii militare speciale” din Ucraina și spune că țările NATO pot fi distruse într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear, scrie The Independent, potrivit Mediafax. Rogozin spune însă că nu trebuie ca Rusia să permită acest lucru.

Oficialul rus este cunoscut pentru declarațiile șocante. În ultimele sale comentarii, făcute duminică într-o serie de postări în limba rusă pe canalul său Telegram, el nu a precizat dacă se referea la anumite țări NATO sau la toate. De asemenea, Rogozin a acuzat Alianța că poartă un război împotriva Rusiei și a ales să elaboreze propria definiție a „operațiunii militare speciale” a Rusiei, un termen folosit de președintele țării, Vladimir Putin, pentru a se referi la invazia din Ucraina.

Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear, avertizează șeful Roscosmos

„Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră. Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea planetei noastre”, a spus Dmitri Rogozin.

Pe acelaşi subiect

Prin urmare, afirmă șeful Roscosmos, Rusia va trebui să „învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar” cu mijloace armate convenționale.

„NATO duce un război împotriva noastră. Ei nu au anunțat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea. Acesta este un război pentru adevăr și pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”, a mai spus Rogozin într-o altă postare pe Telegram. 

Rogozin a anunțat când ar putea folosi Rusia "bestia" din arsenalul său nuclear

La sfârșitul lunii trecute, tot Rogozin a anunțat că Rusia intenționează să desfăşoare prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat cu capabilităţi nucleare nu mai târziu decât în această toamnă.

Șeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, citat de agenţia de ştiri TASS, a afirmat că rachetele vor fi plasate în aceleaşi locuri şi în aceleaşi silozuri ca rachetele Voevoda din era sovietică pe care le înlocuiesc, ceea va duce la economisirea de "resurse colosale şi de timp".

Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare şi să lovească ţinte aflate la mii de mile distanţă, în SUA sau Europa. Unitatea va avea sediul la Uzhur, în regiunea Krasnoiarsk, la circa 3.000 km est de Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Țările NATO pot fi distruse de Rusia în jumătate de oră, în cazul unui război nuclear, avertizează șeful Roscosmos