Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, şi-a dat demisia. Remaniere guvernamentală la Kiev: mai mulţi miniştri pleacă

Război în Ucraina. Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia miercuri, a anunţat preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, informează Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 10:49

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, şi-a prezentat demisia
- Profimedia

Stefanciuk a declarat că demisia urmează să fie discutată de legiuitori în curând, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că au loc schimbări în guvern pentru a consolida şi obţine rezultatele dorite de Ucraina.

Mai mulţi miniştri şi-au prezentat deja demisiile marţi seară

"Rada Supremă (Parlamentul ucrainean - n.red.) a primit o declaraţie a ministrului afacerilor externe al Ucrainei, D.I. Kuleba, privind demisia sa", a scris Stefanciuk pe pagina sa de Facebook. Kuleba, în vârstă de 43 de ani, era ministru de externe din 2020 şi a condus diplomaţia ucraineană pe parcursul războiului cu Rusia.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

AFP a relatat anterior că cel puţin şase responsabili politici ucraineni, printre care miniştri, şi-au prezentat marţi demisia, iar un consilier prezidenţial a fost demis înainte de anunţul unei remanieri majore a guvernului după doi ani şi jumătate de război cu Rusia.

Mai mulţi miniştri şi-au prezentat deja demisiile marţi seară, în special cei ai industriei strategice, Oleksandr Kamişin - responsabil pentru producţia de armament, justiţiei, Denis Maliuska, şi mediului, Ruslan Strileţ.

"Aşa cum am promis, se poate aştepta o remaniere majoră a guvernului în această săptămână. Peste 50% dintre membrii guvernului vor fi înlocuiţi", a scris pe Telegram David Arahamia, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ, Slujitorul Poporului.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va încerca astfel să întărească încrederea în echipa sa, într-un moment în care ţara se confruntă cu numeroase provocări, printre care bombardamentele ruseşti zilnice. Un decret prezidenţial a anunţat, de asemenea, că adjunctul şefului cabinetului preşedintelui Zelenski, Rostislav Şurma, unul dintre principalii săi consilieri, a fost demis din funcţie.

Preşedintele Zelenski a făcut mai multe remanieri de la începutul războiului, demiţându-l pe ministrul apărării în septembrie după scandaluri de corupţie şi înlocuindu-l pe şeful de stat major al armatei după unele eşecuri pe câmpul de luptă. Primul său mandat prezidenţial, care a început în 2019, a expirat în mai, dar a rămas în funcţie în conformitate cu legea marţială în vigoare de la invazia rusă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, şi-a dat demisia. Remaniere guvernamentală la Kiev: mai mulţi miniştri pleacă