Antena Meniu Search
x

Foto Doi influenceri urmează să fie deportaţi din Bali, după ce farsa lor a scandalizat o ţară întreagă

Doi influenceri urmează să fie deportați din Bali, după ce au stârnit criticile pentru crearea unui videoclip de tip ''farsă''. Ei s-au filmat în timp ce purtau o mască de față pictată, pretinzând că este de fapt una de protecţie, a declarat vineri un oficial.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.05.2021, 13:42

Doi influenceri urmează să fie deportaţi din Bali, după ce farsa lor a scandalizat o ţară întreagă
Doi influenceri urmează să fie deportaţi din Bali, după ce farsa lor a scandalizat o ţară întreagă - YouTube
  • Doi influenceri urmează să fie deportaţi din Bali, după ce farsa lor a scandalizat o ţară întreagă

Josh Paler Lin și Leia "Lisha" Se au realizat videoclipul în care Lin pictează o mască falsă pe fața lui Se, înainte de a intra într-un magazin alimentar. În Indonezia sunt necesare măștile de protecţie. Momentul a devenit viral după ce a fost postat pe canalul de YouTube al lui Lin, pe data de 22 aprilie.

Indonezia are reglementări stricte privind purtarea măștilor în public. O primă infracțiune poate duce la o amendă de 1 milion de rupii (aproximativ 70 USD), iar străinii pot fi deportați după o a doua infracțiune.

Deși aceasta este o primă încălcare atât pentru Lin, cât și pentru Se, notorietatea cauzată de videoclip ar fi supărat atât de tare autoritățile locale, încât au decis să îi deporteze pe cei doi influenceri, potrivit CNN

Alegerea de a rămâne în Bali pe durata pandemiei

Pe acelaşi subiect

Bali găzduiește o comunitate de expatriți înfloritoare și mulți au ales să rămână pe insulă pe durata pandemiei, mai degrabă decât să se întoarcă în țările lor de origine. Cu toate acestea, contextul epidemiologic ar fi adâncit unele dintre diviziunile de cultură şi obiceiuri dintre străini și localnici.

În momentul în care videoclipul a fost şters de pe canalul YouTube, acesta fusese deja difuzat pe rețelele de socializare. Pe 24 aprilie, Lin a postat un scurt videoclip intitulat ''Declarație de clarificare'', pe fluxul său de Instagram. În clip, el și Se stau de ambele părți ale avocatului lor și se scuză.

''Am dori să invităm pe toată lumea din Indonezia și Bali să poarte întotdeauna mască pentru propria noastră siguranță și sănătate.'' Cu toate acestea, se pare că a fost prea puțin şi prea târziu. Cei doi urmează să fie deportaţi cu primul zbor disponibil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Doi influenceri urmează să fie deportaţi din Bali, după ce farsa lor a scandalizat o ţară întreagă