Antena Meniu Search
x

Doi ucraineni care încercau să fugă în România au fost împuşcaţi în Cernăuţi. Ar fi atacat un grănicer cu o macetă și o canistra de benzină

Război în Ucraina. Doi ucraineni care încercau să treaca granița în România, prin Cernăuţi, au fost împuşcaţi de polițistii de frontieră ucraineni. Presa ucraineană susţine că cei doi bărbaţi l-au atacat cu o macetă și o canistra de benzină pe unul dintre polițistii de frontieră.

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 15:09

Doi ucraineni care încercau să fugă în România au fost împuşcaţi în Cernăuţi. Ar fi atacat un grănicer cu o macetă și o canistra de benzină
Doi ucraineni care încercau să fugă în România au fost împuşcaţi în Cernăuţi. Ar fi atacat un grănicer cu o macetă și o canistra de benzină

Un ucrainean a fost împuşcat mortal iar altul a fost rănit de un polițist de frontieră ucrainean care a deschis focul la granița cu România, în Cernăuţi, scrie Ukrainska Pravda.  Potrivit presei ucrainene, cei doi bărbaţi ar fi atacat un polițist de frontieră, acesta din urmă fiind nevoit să deschidă focul.

Incidentul a fost relatat duminică pe Telegram de jurnalistul Vitali Glagola. Potrivit acestuia, cu o noapte înainte, două persoane înarmate cu o macetă și o canistra de benzină au atacat un grănicer în zona Bazei Aeriene Selîatîn.

Pentru a-și salva viața, polițistul de frontieră a fost nevoit să-și folosească arma, un Makarov. Un bărbat a murit, altul a fost rănit. La fața locului au fost chemați medicii. Jurnalistul a publicat şi imagini cu puternic impact emoţional cu cei doi ucraineni împuşcaţi.

Articolul continuă după reclamă

Serviciul de Frontieră de Stat a confirmat că incidentul a avut loc pe 29 iunie, iar în prezent este în desfășurare o anchetă.

Pe acelaşi subiect

Zelenski caută noi soldaţi după pierderi mari în războiul cu Rusia

Numeroşi tineri ucraineni se tem astfel că ar putea fi trimişi pe front, într-un moment în care înaintarea trupelor ruse, insuficienţa muniţiilor pentru armata ucraineană şi pierderile în rândul acesteia alimentează îngrijorarea populaţiei. Prin urmare, apar tot mai multe relatări despre tentative de fugă din ţară şi acţiuni de recrutare forţată în care ofiţerii recrutori recurg inclusiv la metode brutale. 

Au fost astfel postate pe reţelele de socializare numeroase imagini video de amator cu bărbaţi ucraineni luaţi cu forţa de pe stradă de ofiţerii de recrutare, acţiuni care uneori conduc la violenţe. În urmă cu mai bine de o săptămână, la Odesa, polițiștii de frontieră au reținut un număr record de bărbați care au vrut să fugă din ţară ca să nu fie mobilizaţi pe front. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri externe » Doi ucraineni care încercau să fugă în România au fost împuşcaţi în Cernăuţi. Ar fi atacat un grănicer cu o macetă și o canistra de benzină