Antena Meniu Search
x

Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu distrugerea totală, în caz de agresiune asupra SUA sau oricărui aliat

Donald Trump a ameninţat Coreea de Nord cu distrugerea totală, dacă regimul de la Phenian va comite o agresiune împotriva SUA sau a unei ţări aliate. Preşedintele american a făcut afirmaţia în cadrul discursului ţinut în faţa Adunării Generale ONU.

Donald Trump a ameninţat Coreea de Nord cu distrugerea totală, dacă regimul de la Phenian va comite o agresiune împotriva SUA sau a unei ţări aliate. Preşedintele american a făcut afirmaţia în cadrul discursului ţinut în faţa Adunării Generale ONU.

Donald Trump a lansat o adevărată tiradă împotriva regimului de la Phenian, în discursul pe care l-a ţinut, în prima zi a Sesiunii Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

"Omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru el şi regimul său", a spus preşedintele american despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un, criticând vehement testele nucleare făcute de regimul de la Phenian.

Pe acelaşi subiect

Însă Trump a făcut vâlvă cu o ameninţare directă către regimul nord-coreean.

"Nicio naţiune de pe Pământ nu are interes în a vedea această bandă de criminali înarmându-se cu arme nucleare şi rachete. Statele Unite au o mare putere şi răbdare, dar, dacă vor fi nevoite să se apere sau să-şi apere aliaţii, nu vom avea de ales, decât să distrugem total Coreea de Nord! (...) Statele Unite sunt pregătite şi au această capacitate, dar, din fericire, nu va fi necesar!", a spus Donald Trump.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sursa video: Twitter/CNN

În discursul său, preşedintele american a criticat şi regimul din Iran, pe care l-a numit corupt.

Reacţia dură a lui Trump vine după o serie de teste nucleare şi cu rachetă făcute de Coreea de Nord, care au şocat comunitate internaţională. La finalul lunii august şi la început de septembrie, regimul de la Phenian a lansat, în două rânduri, rachete peste Japonia.

 

Pe 3 septembrie, Coreea de Nord a făcut un test nuclear, susţinând că a detonat o bombă cu hidrogen.

Criză escaladată de testele nucleare şi cu rachetă ale Coreei de Nord

Noua criză nucleară nord-coreeană a fost escaladată în aprilie, iar situaţia a devenit tot mai tensionată în urma ameninţărilor şi a testelor militare ale regimului de la Phenian. Numai în acest an, nord-coreenii au lansat 22 de rachete, în cadrul a 15 teste.

Mai mult, într-un schimb violent de replici cu Washingtonul, Kim Jong-Un a ameninţat că va lovi Guam-ul, unde Statele Unite au o importantă prezenţă militară. Donald Trump a replicat că SUA vor răspunde cu "foc şi furie" asupra Coreei de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu distrugerea totală, în caz de agresiune asupra SUA sau oricărui aliat