Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump nu va renunța la mitingurile în aer liber, deși i-a trecut glonțul pe la ureche

Candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump a anunţat sâmbătă că va continua să participe la mitinguri electorale în aer liber, ignorând o recomandare a Secret Service de nu a face acest lucru după o tentativă de asasinat care l-a vizat în această lună, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 27.07.2024 , 18:03

fostul președinte al SUA Donald Trump
Donald Trump nu va renunța la mitingurile în aer liber, deși i-a trecut glonțul pe la ureche - Profimedia Images

"Voi continua să particip la mitinguri în aer liber, iar Secret Service a fost de acord să-şi ridice substanţial nivelul operaţiunilor", a postat fostul preşedinte pe reţea sa, Truth Social.

"Sunt foarte capabili să facă acest lucru. Nimănui nu trebuie să i se permită niciodată să oprească sau să obstrucţioneze libertatea de expresie sau de adunare!!!", a adăugat el.

Trump a fost rănit la ureche în urmă cu două săptămâni după ce un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui în timpul unui miting electoral din Pennsylvania.

Articolul continuă după reclamă

Donald Trump: America va şterge Iranul de pe faţa Pământului dacă oficiali de la Teheran îl asasinează

Pe acelaşi subiect

Donald Trump speră că America va şterge Iranul de pe faţa Pământului dacă oficialii de la Teheran îl asasinează. CNN a dezvăluit pe 16 iulie citând înalţi oficiali americani că SUA aveau informații despre un presupus complot iranian pentru asasinarea lui Donald Trump, de mai multe săptămâni, fără legătură însă cu Thomas Crooks. Teheranul a negat acuzaţiile. 

"Dacă îl "asasinează pe preşedintele Trump", ceea ce este întotdeauna o posibilitate, sper că America va anihila Iranul, îl va şterge de pe faţa Pământului", a scris fostul preşedinte într-un mesaj pe reţeaua sa Truth Social. "Dacă acest lucru nu se va întâmpla, liderii americani vor fi văzuţi ca nişte laşi "fără curaj"", a adăugat el.

Miercuri, în timpul discursului său în faţa Congresului SUA, premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat că, "după cum am aflat recent, ei (Iranul) au ameninţat chiar că îl vor asasina pe preşedintele Trump".

Potrivit presei, autorităţile americane au primit în urmă cu câteva săptămâni informaţii conform cărora Teheranul punea la cale un complot împotriva lui Donald Trump. Iranul a respins acuzaţiile, pe care le-a descris drept "răuvoitoare". 

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

În urma tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump de pe 15 iulie a fost declanşată o anchetă care urmează să stabilească circumstanţele atacului împotriva lui Trump, în special modul în care atacatorul a ajuns cu o puşcă seminautomată pe acoperişul unei clădiri aflate la mai puţin de 150 de metri de podiumul de pe care fostul preşedinte li se adresa simpatizanţilor.

Unul dintre participanţii la miting a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi, înainte ca poliţia să îl lichideze pe atacator - Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani. S-a dovedit deja că el apucase să tragă opt focuri şi a supravieţuit 26 de secunde după primul, înainte de a fi împuşcat mortal de Secret Service. La sfârşitul săptămânii trecute, presa americană a relatat că serviciul respinsese mai multe cereri de a consolida securitatea lui Trump.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump nu va renunța la mitingurile în aer liber, deși i-a trecut glonțul pe la ureche