Antena Meniu Search
x

Donaţiile de un miliard de euro pentru Notre Dame, puse sub semnul întrebării: "Ce facem cu copiii care mor de foame?"

La nici 48 de ore de la producerea incendiului care a mistuit Catedrala Notre Dame din Paris, autorităţile franceze anunţă că s-au obţinut donaţii de peste un miliard de euro pentru reconstrucţia obiectivului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.04.2019, 17:21

Cifra l-a făcut pe preşedintele Emmanuel Macron să exclame faptul că s-ar putea ca această catedrală să fie reconstruită în maxim cinci ani, deşi iniţial se dădea un termen de cel puţin 10-15 ani.

Însă la nivel global, obţinerea de donaţii atât de mari, într-un timp atât de scurt, ridică semne de întrebare.

Doctorul John Sentamu, Arhiepiscopul de York, a precizat, într-o intervenţie avută pentru BBC Radio şi citată de Huffington Post, că "este impresionat modul în care s-au unit oamenii în faţa unei asemenea tragedii. Dar ce facem cu celelalte lăcaşe de cult care au fost avariate de-a lungul timpului şi nu a mişcat nimeni un deget pentru ele?".

Donaţiile pentru Notre Dame, puse sub semnul întrebării

Pe acelaşi subiect

Mai mult, Sentamu se întreabă "cum rămâne cu copiii care se culcă noaptea înformetaţi? Ce facem cu copiii care mor de foame? Pentru că este clar că există suficientă mâncare în lume pentru a hrăni pe toată lumea, dar nu este suficientă mâncare pentru a ne satisface lăcomia".

Un alt personaj care pune sub semnul întrebării modul în care s-au mobilizat cei care au făcut donaţii este istoricul britanic Mike Stuchbery, care se întreabă de ce miliardarii care au făcut donaţii acum nu şi-au unit forţele şi pentru a ajuta victimele incendiului de la Grenfell Tower, din 2017.

72 de persoane au murit şi 74 de persoane au fost rănite după ce un bloc cu 24 de etaje din Londra a luat foc şi s-a făcut scrum. 

Cu toate acestea, clopotele bisericilor din Marea Britanie vor bate pentru şapte minute, joi seara, de la 19.00, ora locală, în semn de omagiu pentru pagubele înregistrate la Catedrala Notre Dame din Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donaţiile de un miliard de euro pentru Notre Dame, puse sub semnul întrebării: "Ce facem cu copiii care mor de foame?"