Antena Meniu Search
x

După ce au sărbătorit în stradă eliberarea Hersonului, ucrainenii au luat calea exodului. Terorizați de bombardamente, fug unde văd cu ochii: "Îi urăsc"

La doar câteva săptămâni după ce oraşul Herson a fost recuperat de la ruşi, iar ucrainenii au sărbătorit asta în stradă, acum mulţi dintre ei au luat calea exodului. Terorizaţi de bombardamente şi de lipsurile tot mai acute cu care se confruntă, oamenii îşi iau familiile şi ce a mai scăpat întreg de sub dărâmături şi fug unde văd cu ochii. Între timp, ruşii continuă să atace, în special infrastructura energetică a Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 10:24

Vezi și

Coloanele de maşini care părăsesc Hersonul se întind pe zeci de kilometri. Oamenii fug din calea rachetelor care cad permanent peste oraş. 

Sergey Semeyko: Ne bombardează. Nu avem de ales decât să plecăm, nu văd altă soluţie. La trei, patru zile după ce ruşii au plecat din Herson, au început bombardamente puternice. Mulţi oameni au fost ucişi sau răniţi. Ruşii bombardează centrul oraşului, casele, absolut orice. 

Şi chiar dacă ar vrea să rămână, nu mai au nimic aici. Nici case, nici provizii. 

Vitaly Nadtochiy: Alaltăieri, casa noastră a fost lovită de artilerie. Patru apartamente au luat foc. Toate geamurile au fost sparte. Nu mai putem sta aici. Nu avem electricitate, apă sau căldură. Aşa că plecăm la fratele meu. 

Pe acelaşi subiect

Vitaly Milayev: Timp de trei, patru zile nu au fost bombardamente, însă apoi a început coşmarul. Ruşii au început să ne terorizeze. Bombardează haotic, n-au o ţintă clară, nu dau în ţinte militare sau infrastructură, lovesc doar zonele rezidenţiale. 

Ruşii continuă să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei

Hersonul a fost recuperat de ucraineni în urmă cu câteva săptămâni, însă locuitorii sunt în continuare în pericol. Echipajele de salvatori fac faţă cu greu numărului mare de victime. Lilia Kristenko şi-a pierdut ambii părinţi în unul din atacuri. 

Lilia Kristenko: Îi urăsc. Ruşii mi-au luat cele mai importante persoane din lume pentru mine. Aceştia sunt părinţii mei, dar am un fiu. Pentru el trebuie să trăiesc. 

Din cei aproape 300.000 de oameni care locuiau în Herson înainte de război, au mai rămas abia 80.000. Autorităţile spun că îi vor ajuta să plece pe cei care vor să părăsească oraşul, însă mulţi sunt obligaţi să rămână, pentru că nu au o alternativă. În tot acest timp, ruşii continuă să bombardeze infrastructura. Cel puţin 130.000 de ucraineni încă sunt în beznă din cauza asta. De cealaltă parte, Kremlinul ar plănui să stabilizeze frontul din Ucraina, urmând să reia ofensiva în primăvară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » După ce au sărbătorit în stradă eliberarea Hersonului, ucrainenii au luat calea exodului. Terorizați de bombardamente, fug unde văd cu ochii: "Îi urăsc"