Antena Meniu Search
x

Elon Musk își amenință angajații de la Twitter: fie muncesc mai mult, fie pleacă acasă

Elon Musk a trimis angajaţilor Twitter incă un mesaj prin care le-a impus să accepte să muncească mai intens şi cu program prelungit.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 13:49

Vezi și

El le-a oferit salariaţilor săi să lucreze minimum 40 de ore săptămânal sau să părăsească compania în schimbul a trei salarii compensatorii Sute de angajaţi ai companiei Twitter ar urma să demisioneze, ca răspuns la ultimatumul dat de noul proprietar. Twitter număra acum două zile 2.900 de angajați, faţă de 7.500 câți avea compania atunci când a fost preluată de Musk. 

Printre cei care au ales să plece sunt mulţi ingineri responsabili cu remedierea erorilor şi prevenirea întreruperilor aplicaţiei, ceea ce ridică întrebări cu privire la stabilitatea platformei pe fondul pierderii angajaţilor şi provoacă dezbateri în rândul managerilor cu privire la cine ar trebui să fie rugat să se întoarcă, au spus actualii şi foştii angajaţi.

După ce numărul celor care au refuzat să semneze a devenit mai mare decât era anticipat, Musk a transmis o notă de revenire la birou pe care a emis-o în urmă cu o săptămână, spunând angajaţilor joi că li se va permite să lucreze de la distanţă dacă managerii lor ar garanta că aduc „o contribuţie excelentă”.

Twitter, pe cale să se prăbușească

Pe acelaşi subiect

Joi seară, versiunea aplicaţiei Twitter folosită de angajaţi a început să încetinească, potrivit unei surse, care a estimat că versiunea publică a Twitter riscă să se prăbuşească în timpul nopţii. Website DownDetector a raportat o creştere semnificativă a notificărilor din partea utilizatorilor privind problemele de pe site.

„Dacă se prăbuşeşte, nu mai rămâne nimeni care să repare lucrurile în multe domenii”, a spus persoana, care a refuzat să fie numită de teama răzbunării.

Vestea a provocat multă nemulţumire pe platformă şi a determinat mulţi utilizatori să se conecteze la conturile lor de pe Instagram sau Mastodon ca alternativă.

Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanţilor, a scris pe Twitter că poate fi găsită pe Instagram sau pe e-mail. De asemenea, conturi oficiale ale guvernului au început să găsească alternative.

Schimbări majore la Twitter

De când Musk, care este şi CEO al Tesla şi SpaceX, a preluat conducerea la 28 octombrie, el a anunţat schimbări majore planificate pentru Twitter.

O schimbare pentru care a insistat să fie lansată rapid, numită Twitter Blue pentru verificare, a trebuit totuşi să fie anulată. Serviciul de abonament Blue, de 7,99 dolari/lună, le permitea oamenilor să plătească pentru o bifă albastră care arăta ca marca rezervată anterior, pentru a asigura că un cont a fost verificat sau că este oficial.

O mulţime de imitatori au cumpărat bife ale abonaţilor plătiţi, pentru a se prezenta drept celebrităţi, mărci şi politicieni legitimi şi, în unele cazuri, au postat informaţii false despre companii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Elon Musk își amenință angajații de la Twitter: fie muncesc mai mult, fie pleacă acasă