Antena Meniu Search
x

Concedieri masive la Amazon. Peste 10.000 de angajați şi-ar putea pierde locurile de muncă

Amazon are de gând să reducă cel puțin 10.000 de locuri de muncă, chiar de la începutul acestei săptămâni, susţin surse New York Times, potrivit The Guardian. Concedierile masive ar fi cele mai mari din istoria companiei, în vreme ce alţi giganţi tech, precum Meta sau Twitter, iau măsuri similare.

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 22:40

Peste 10.000 de angajaţi Amazon riscă să-şi piardă locurile de muncă
Peste 10.000 de angajaţi Amazon riscă să-şi piardă locurile de muncă - Shutterstock

Amazon ar pregăti concedieri masive, care vor afecta cel puțin 10.000 de angajați. Anunțul a apărut iniţial în New York Times, care citează surse din interiorul companiei, și susține că reducerile de personal ar putea începe chiar de săptămâna aceasta. Concedierile se vor concentra asupra unității de dispozitive a gigantului de comerț electronic, care găzduiește asistentul vocal Alexa, precum și asupra diviziei de retail și a resurselor umane.

Concedieri masive: peste 10.000 de angajaţi Amazon riscă să-şi piardă locurile de muncă

Reuters anunță că în data de 31 decembrie 2021 Amazon avea aproximativ 1.608.000 de angajați cu normă întreagă și cu jumătate de normă. Amazon se alătură astfel unui val de companii americane care fac reduceri majore ale numărului de angajați pentru a se pregăti pentru o potențială recesiune economică. Săptămâna trecută, Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a declarat că va concedia peste 11.000 de angajați, adică 13% din forța sa de muncă. Motivele sunt scăderea veniturilor şi creşterea costurilor, după ce Mark Zuckerberg şi-a orientat investiţiile spre metavers, de unde nu aşteaptă profit decât peste vreo zece ani. 

De asemenea, săptămâna trecută, la doar câteva zile după ce a concediat jumătate din personal, adică aproximativ 3.700 de oameni, Elon Musk i-a rugat pe unii dintre ei să revină la Twitter. Ar fi vorba doar de câteva zeci de persoane, potrivit site-ului Bloomberg News. În unele cazuri, Musk şi-a dat seama că experienţa unor angajaţi era necesară abia după ce i-a trecut pe lista concedierilor. Iar alţii au fost daţi afară pur şi simplu din greşeală. De altfel, Elon Musk a concediat şi o parte din managerii firmei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Concedieri masive la Amazon. Peste 10.000 de angajați şi-ar putea pierde locurile de muncă