Antena Meniu Search
x

Elon Musk și-a ascultat fanii și a vândut acțiuni Tesla în valoare de cinci miliarde de dolari

Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a vândut acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari, după ce fanii săi au votat pe Twitter ca miliardarul ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține în cadrul companiei.

De Redactia Observator la 11.11.2021, 10:02
Elon Musk și-a ascultat fanii și a vândut acțiuni Tesla în valoare de cinci miliarde de dolari
Elon Musk și-a ascultat fanii și a vândut acțiuni Tesla în valoare de cinci miliarde de dolari - Shutterstock

Elon Musk a vândut aproape 3,5 milioane de acțiuni Tesla, în valoare de aproximativ 3,88 miliarde de dolari, alături de alte 934.000 de acțiuni în valoare de 1,1 miliarde de dolari, scrie CNBC.

Înainte ca aceste date să fie făcute publice, Elon Musk și-a întrebat milioanele de fani de pe Twitter dacă ar fi de acord ca el să-și vândă 10% din acțiunile Tesla. Peste 50% dintre urmăritori au răspuns afirmativ. ”Eram pregătit să accept oricare rezultat”, a spus Musk, după încheierea votului.

Cât valorează procentul de 10% din acțiunile Tesla

Începând cu 30 iunie, participaţia lui Musk în Tesla a ajuns la aproximativ 170,5 milioane de acţiuni, iar vânzarea a 10% s-ar ridica la aproape 21 de miliarde de dolari, pe baza preţului acestora la închiderea de vineri a bursei, conform calculelor Reuters.

Pe acelaşi subiect

Incluzând şi opţiunile de acţiuni, Musk deţine un pachet de 23% din Tesla, cea mai valoroasă companie de automobile din lume, a cărei valoare de piaţă a depăşit recent 1.000 de miliarde de dolari. El deţine şi alte companii valoroase, inclusiv Space X.

Fratele său, Kimbal Musk, a vândut vineri 88.500 de acţiuni Tesla, devenind cel mai recent membru al consiliului de administraţie care a vândut un număr mare de acţiuni Tesla, care au atins niveluri record.

2% din averea lui Elon Musk ar putea rezolva foametea mondială

În urmă cu o săptămână, Musk a spus pe Twitter că va vinde acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari, pe care le va dona Programului Alimentar Mondial (WFP) al Naţiunilor Unite, cu condiţia ca organizaţia să oferemai multe informaţii despre cum i-ar cheltui banii.

Musk a spus anterior că va trebui să exercite un număr mare de opţiuni în următoarele trei luni, ceea ce ar crea o factură fiscală mare. El a mai spus că nu vrea să se împrumute din acţiuni pentru a plăti taxe, deoarece valoarea acţiunilor ar putea scădea. Dacă ar vinde unele dintre acţiuni, asta ar putea elibera fonduri pentru plata impozitelor.

”Pare o nebunie să împrumuţi atât de mult pentru a plăti impozite, aşa că trebuie să presupun că va trebui să lichideze o cantitate substanţială din acţiunile achiziţionate din exercitarea opţiunii pentru a plăti impozite”, a declarat Bryan Springmeyer, avocat la firma de avocatură Springmeyer Law din San Francisco.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Elon Musk și-a ascultat fanii și a vândut acțiuni Tesla în valoare de cinci miliarde de dolari