Antena Meniu Search
x

Fanii lui Elon Musk au decis ca miliardarul să-şi vândă 10% din acţiunile la Tesla

Fondatorul Tesla, Elon Musk, ar trebui să vândă aproximativ 10% din acţiunile deţinute la companie, consideră 57,9% dintre persoanele care au votat în acest sens într-un sondaj efectuat de miliardar pe Twitter, transmite Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.11.2021, 21:08

Vezi și

”Eram pregătit să accept oricare rezultat”, a spus Musk, după încheierea votului.

Musk, cel mai bogat om din lume, a scris sâmbătă pe Twitter că va vinde 10% din acţiuni dacă utilizatorii vor fi de acord cu acest lucru. Sondajul a strâns peste 3,5 milioane de voturi.

”Se vorbeşte mult în ultimul timp de câştigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor, aşa că propun să vând 10% din acţiunile mele Tesla”, a spus Musk sâmbătă, adăugând că nu primeşte salariu în numerar sau bonus ”de nicăieri”, ci doar are acţiuni.

Democraţii din Senatul SUA au dezvăluit o propunere de impozitare a acţiunilor şi a altor active tranzacţionabile ale miliardarilor, pentru a ajuta la finanţarea agendei de cheltuieli sociale a preşedintelui Joe Biden şi pentru a elimina o lacună care le-a permis să amâne impozitele pe câştigurile de capital pe termen nelimitat.

Pe acelaşi subiect

Musk a criticat propunerea spunând: ”În cele din urmă, ei rămân fără banii altor oameni şi apoi vin după tine”.

Cât valorează procentul de 10% din acțiunile Tesla

Începând cu 30 iunie, participaţia lui Musk în Tesla a ajuns la aproximativ 170,5 milioane de acţiuni, iar vânzarea a 10% s-ar ridica la aproape 21 de miliarde de dolari, pe baza preţului acestora la închiderea de vineri a bursei, conform calculelor Reuters.

Incluzând şi opţiunile de acţiuni, Musk deţine un pachet de 23% din Tesla, cea mai valoroasă companie de automobile din lume, a cărei valoare de piaţă a depăşit recent 1.000 de miliarde de dolari. El deţine şi alte companii valoroase, inclusiv Space X.

Fratele său, Kimbal Musk, a vândut vineri 88.500 de acţiuni Tesla, devenind cel mai recent membru al consiliului de administraţie care a vândut un număr mare de acţiuni Tesla, care au atins niveluri record.

2% din averea lui Elon Musk ar putea rezolva foametea mondială 

În urmă cu o săptămână, Musk a spus pe Twitter că va vinde acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari, pe care le va dona Programului Alimentar Mondial (WFP) al Naţiunilor Unite, cu condiţia ca organizaţia să oferemai multe informaţii despre cum i-ar cheltui banii.

Musk a spus anterior că va trebui să exercite un număr mare de opţiuni în următoarele trei luni, ceea ce ar crea o factură fiscală mare. El a mai spus că nu vrea să se împrumute din acţiuni pentru a plăti taxe, deoarece valoarea acţiunilor ar putea scădea. Dacă ar vinde unele dintre acţiuni, asta ar putea elibera fonduri pentru plata impozitelor.

”Pare o nebunie să împrumuţi atât de mult pentru a plăti impozite, aşa că trebuie să presupun că va trebui să lichideze o cantitate substanţială din acţiunile achiziţionate din exercitarea opţiunii pentru a plăti impozite”, a declarat Bryan Springmeyer, avocat la firma de avocatură Springmeyer Law din San Francisco.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Fanii lui Elon Musk au decis ca miliardarul să-şi vândă 10% din acţiunile la Tesla