Antena Meniu Search
x

Elvis Chiriac, un interlop din România, a fost arestat în Dublin după ce forțat 18 bancomate

Elvis Chiriac, un cetățean român suspectat că a forțat nu mai puțin de 18 bancomate în Dublin, pe lângă multe altele din Europa, a fost arestat vineri noapte de către polițiștii din Irlanda.

de Redactia Observator

la 13.09.2020, 17:28

Elvis Chiriac, un interlop din România, a fost arestat în Dublin după ce forțat 18 bancomate
Elvis Chiriac este bănuit că a furat bani din bancomate de-a lungul Europei - www.thesun.ie
  • Prejudiciul se ridică la 17.000 de euro
  • Individul a fost prins după o operațiune specială

În vârsă de 34 de ani, Elvis Chiriac este suspectat că a sustras în mod ilegal din bancomate suma de 17.000 de euro, printr-o metodă denumită "Transactional Reversal Fraud".

Mai exact, tranzacțiile operate la ATM-uri erau întrerupte în timp ce se eliberau banii, pentru ca banca să anuleze retragerea sumelor din cont. Însă bancnotele erau imediat luate din bancomat, înainte ca sistemul să le retragă în mod automat, așa cum se întâmplă când o operațiune este anulată.

Alarma s-a dat la începutul acestui an, când între 8 și 10 ianuarie au fost detectate mai multe tranzacții suspecte. Unul dintre complicii lui Elvis Chiriac a fost prins, inițial, dar a reușit să fugă în Marea Britanie.

De atunci polițiștii au început o operațiune de monitorizare, în urma căruia au reușit să îl prindă pe Chiriac pe o stradă din Dublin, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Acest bărbat este un jucător major în lumea fraudelor bancare din Europa și este o arestare importantă", a declarat o sursă, potrivit The Irish Sun.

Bărbatul a mai fost condamnat, în România, pentru apartenență la un grup infracțional organizat, șantaj, fraudă și spălare de bani. Dacă va fi găsit vinovat riscă să ajungă la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Elvis Chiriac, un interlop din România, a fost arestat în Dublin după ce forțat 18 bancomate