Antena Meniu Search
x

Emmanuel Macron, avertisment despre mutaţia coronavirusului, "o formă mult mai agresivă"

Preşedintele francez Emmanuel Macron îndeamnă la ”dublarea atenţiei”, în urma unei ”mutaţii problematice” a noului coronavirus SARS-CoV-2, care a justificat suspendarea timp de 48 de ore a sosirilor de pe teritoriul Regatului Unit, relatează AFP.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 21.12.2020, 18:00

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, cere atenţie dublă, după mutaţia descoperită la noul coronavirus
Emmanuel Macron, preşedintele Franţei - Shutterstock
  • Emmanuel Macron a numit mutaţia virusului "problematică".

Această ”mutaţie problematică a virusului, o formă mult mai agresivă” arată ”complexitatea acestui virus, agresivitatea sa, aş îndrăzni să spun inventivitatea sa şi umilinţa de care trebuie să dăm dovadă noi”, a comentat şeful statului francez - aflat în carantină după ce a fost testat pozitiv cu covid-19 - luni, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri la care a participat prin videoconferinţă, imagini foarte difuzate, transmite News.ro.

În orice caz, aceasta este o situaţie excepţională, care ne-a determinat să luăm această decizie rapidă şi care este necesar să ne determine să ne dublăm atenţia cu privire la evoluţia” noului coronavirus, a adăugat Macron, în carantină la reşedinţa oficială La Lanterne, îmbrăcat în haine închise la culoare şi purtând o mască de protecţie.

Emmanuel Macron împlineşte luni vârsta de 43 de ani. El a evocat ”cererea ca teste negative PCR să fie prezentate la sosirea de pe teritoriul” britanic.

Trebuie să se construiască o soluţie pentru cetăţenii noştri care doresc să revină pe teritoriul naţional în această perioadă de sărbători. Li s-a recomandat ieri (duminică) seara să se ducă să facă teste PCR pentru a se putea deplasa”, a declarat el.

Această suspendare a fost anunţată duminică, în urma unei şedinţe extraordinare a Consiliului Apărării Sanitare şi intervine în urma unor măsuri similare adoptate de către Belgia, Olanda, Italia, Germania, Luxemburg sau Irlanda, după ce o nouă variantă a SARS-CoV-2 a fost descoperită în Regatul Unit.

Franţa pregăteşte campania de vaccinare anti-covid

Prin această situaţie sanitară, ”am putut să măsurăm eficienţa politicii interdicţiei circulaţiei pe timpul nopţii şi izolării adaptate pe care o implementăm de la sfârşitul lui octombrie”, dar ”am putut observa de asemenea impactul acestei redeschideri, chiar foarte treptate şi foarte pracaute pe care am efectuat-o”, a deplâns şeful statului.

Platoul este din nefericire prea înalt înaintea reunirii familiilor, prietenilor în zilele următoare şi trebuie astfel să subliniem asupra acestei atenţii”, a insistat el.

Următoarele zile vor fi marcate de desfăşurarea strategiei noastre de vaccinare, în orice caz a începutului ei. Va exista, aşadar, o dată europeană coordonată, imediat după Crăciun, deci la sfârşitul săptămânii”, a mai anunţat Macron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron, avertisment despre mutaţia coronavirusului, "o formă mult mai agresivă"