Antena Meniu Search
x

Escaladare de proporţii în Orientul Mijlociu. Pe cine dau vina SUA pentru moartea celor trei soldaţi, în atacul cu dronă din Iordania

Trei soldaţi americani au murit, iar alţi cel puţin 34 au fost răniţi într-un atac cu dronă asupra unei baze militare din nord-estul Iordaniei, în apropiere de Siria. Este prima dată când membri ai armatei americane sunt ucişi în Orient de la începutul războiului din Gaza. Până acum, nu este clar de ce apărarea antiaeriană nu a reuşit să intercepteze drona. Preşedintele american Joe Biden a atribuit atacul grupărilor din Siria, susţinute de Iran. 

de Redactia Observator

la 29.01.2024, 08:34

Vezi și

Preşedintele SUA, Joe Biden, promite că cei găsiţi vinovaţi de atacul cu drone, care i-a nimicit pe trei dintre soldaţii săi, vor plăti cu vârf şi îndesat. Dronele erau pline cu explozibil, spun oficialii americani. La scurt timp după tragedie, democratul a adus un omagiu militarilor săi.

Joe Biden, preşedinte SUA: Am avut o zi dificilă în Orientul Mijlociu. Am pierdut trei suflete curajoase. Îndemn la un moment de reculegere pentru cei trei soldați căzuți la datorie. Și vom răspunde. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

Şi Iordania a condamnat atacul asupra trupelor americane şi l-a catalogat drept terorist. Cu toate acestea, oficialii iordanieni insistă că atacul a avut loc pe teritoriu sirian.

Muhannad Mubaidin, purtător de cuvânt al Guvernului iordanian: Aceste lovituri teroriste, care au vizat baza al-Tanf, au ucis trei soldați americani și rănit mai mulţi soldați. Baza se află în afara granițelor teritoriului iordanian.

Pe cine dau vina SUA

Statele Unite dau vina pe grupurile militante din Siria, susținute de Iran, dar responsabilii nu au fost identificaţi încă.

La rândul său, Pentagonul nu a oferit detalii despre starea soldaţilor răniţi în urma atacului, însă un oficial american a delcarat că militarii ar fi suferit câteva leziuni la nivelul capului.

Iordania, un aliat apropiat al Statelor Unite, găzduieşte de mai mult timp baze militare americane. Acolo, se află circa 3.000 de soldați ai SUA. De când a început războiul din Gaza, trupele americane din Irak și Siria s-au mai confruntat cu atacuri cu drone și rachete asupra bazelor lor, însă a fost pentru prima dată când au fost atacate în Iordania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Escaladare de proporţii în Orientul Mijlociu. Pe cine dau vina SUA pentru moartea celor trei soldaţi, în atacul cu dronă din Iordania