Antena Meniu Search
x

Europa riscă un blackout al reţelelor mobile. Operatorii fac pregătiri de pene de curent sau consum raționalizat la iarnă

Rețelele de telefonie mobilă din Europa ar putea avea probleme în această iarnă dacă întreruperile de energie sau raționalizarea energiei ar afecta părți din infrastructura acestora. Decizia Rusiei de a opri livrările cu gaze naturale prin ruta de aprovizionare cheie a continentului accentuează acest risc. În Franța, situația este agravată și de închiderea mai multor centrale nucleare pentru lucrări de mentenanță, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 12:57

Turn telefonie mobilă
Europa riscă un blackout al reţelelor mobile - Profimedia

Oficialii din industria telecomunicațiilor declară că se tem că o iarnă severă va pune presiune pe infrastructura europeană, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul. În prezent, nu există suficiente sisteme de back-up în multe țări europene pentru a face față unor întreruperi de energie pe scară largă, au declarat patru directori din domeniu.

Țările din Uniunea Europeană, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot continua chiar dacă întreruperile de energie ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Cum se pregătesc operatorii rețelelor de telefonie mobilă?

Producătorii de echipamente de telecomunicații Nokia și Ericsson colaborează cu operatorii de telefonie mobilă pentru a atenua impactul unui deficit de energie, au declarat trei surse apropiate de acest subiect. Reporterii de la Reuters susțin că ambele companii au refuzat să comenteze în mod oficial.

Operatorii europeni de telecomunicații trebuie să-și revizuiască rețelele pentru a reduce consumul suplimentar de energie și pentru a-și moderniza echipamentele prin utilizarea unor modele  mai eficiente din punct de vedere energetic, au declarat cei patru directori de telecomunicații.

Pentru a economisi energie, companiile de telecomunicații folosesc software pentru a optimiza fluxul de trafic, pentru a face turnurile inactive atunci când nu sunt utilizate și pentru a opri diferite benzi de spectru. Operatorii de telecomunicații colaborează, de asemenea, cu guvernele naționale pentru a verifica dacă există planuri de menținere a serviciilor critice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Europa riscă un blackout al reţelelor mobile. Operatorii fac pregătiri de pene de curent sau consum raționalizat la iarnă