Antena Meniu Search
x

Expert în securitate, concluzii alarmante după atacul din Berlin

Profesorul Anthony Glees, de la Universitatea Buckingham, trage câteva concluzii alarmante după atentatul de ieri din Berlin, în urma căruia 12 persoane au murit şi 48 au fost rănite, dintre care unele sunt în stare gravă.

- HEPTA

Profesorul Anthony Glees, de la Universitatea Buckingham, trage câteva concluzii alarmante după atentatul de ieri din Berlin, în urma căruia 12 persoane au murit şi 48 au fost rănite, dintre care unele sunt în stare gravă.

Experul în securitate susţine că autorităţile germane ar fi trebuit să facă mai multe ca să protejeze oamenii din Berlin dacă aveau informaţii despre o posibilă ameninţare teroristă. De exemplu, spune Glees, ar fi trebuit ca toate târgurile de Crăciun să fie închise.

Amintim că, la sfârşitul lunii noiembrie, Departamentul de Stat de la Washington a emis un avertisment pentru Europa, în legătură cu posibile atacuri teroriste vizând festivităţile oraganizate de Crăciun şi Revelion.

Profesorul Glees susţine că este inutil să le spui oamenilor să fie precauţi când merg la târgurile de Crăciun şi că este de datoria agenţiilor statului să ofere siguranta populatiei.

Pe acelaşi subiect

"Dacă existau informaţii că urma un atac la un târg de Crâciun, atunci toate târgurile trebuiau să fie închise până pericolul trecea. Nu poţi să spui oamenilor să aibă grijă c un camion condus de terorişti ar putea intra în ei. Nu aşa se fac lucrurile", a concluzionat Glees, potrivit Sky News.

12 persoane au murit şi 48 au fost rănite, luni seara, după ce un camion a intrat în mulţimea venită la târgul de Crăciun din centrul Berlinului. 

Presupusul șofer al camionului era un tânăr de 23 de ani din Pakistan identificat drept Naved B., a relatat azi ziarul german Bild, care precizează că bărbatul ar fi ajuns în Germania în urmă cu un an.

Presa germană relatase anterior că bărbatul suspectat că a intrat în mod deliberat cu camionul într-o piață de Crăciun din Berlin ar fi ajuns în Germania pe ruta balcanică a migrației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Expert în securitate, concluzii alarmante după atacul din Berlin