Antena Meniu Search
x

Fals estetician, condamnat la închisoare după ce a injectat 500 de femei cu un gel dintr-o găleată

Un fals medic estetician a primit cinci ani și jumătate de închisoare cu executare după ce a injectat 500 de femei cu un gel dintr-o găleată. Una dintre victime a avut nevoie de 25 de operații chirurgicale pentru reconstrucție.

De Redactia Observator la 20.06.2019, 12:40

Un fals medic estetician a primit cinci ani și jumătate de închisoare cu executare după ce a injectat 500 de femei cu un gel dintr-o găleată. Una dintre victime a avut nevoie de 25 de operații chirurgicale pentru reconstrucție.

Clientele rusoaicei Natalia Korosteleva au trecut prin momente de coșmar, după ce femeia, care se pretindea a fi specialist în estetică, le-a promis un chip angelic, doar pentru a le lăsa cu chipul tumefiat.

În locul acidului hialuronic, care se folosește cu succes în astfel de intervenții, impostoarea își injecta victimele în buze cu un gel necunoscut, importat la găleată din Ucraina.

O victimă a cedat nervos

Potrivit Mirror Online, una dintre acestea a rămas „umflată” ca un hamster, având nevoie de 25 de operații chirurgicale, iar o alta, prezentatoare TV, a cedat nervos după ce a fost desfigurată pe viață.

Victimă a falsului medic estetician

Magistrații ruși au aflat că substanța folosită de Natalia Korosteleva este un mix de silicon lichid și un gel din polimeri, interzis în Rusia și multe alte țări, deoarece produce inflamație cronică și edeme – acumulare de lichid sub piele.

Poți astupa o gaură în zid cu acest gel, dar nu poți să-l folosești pentru buze și față. Consecințele sunt teribile, inclusiv distrugerea mușchilor faciali”, a declarat, tranșant, procurorul de caz, Kirill Revyakov.

Polițiștii care se ocupă de dosar au ridicat opt diplome false de la cabinetul femeii, din apropierea Moscovei, și au descoperit că Natalia Korosteleva nu avea nicio calificare.

Natalia Korostelev

Deși a fost anchetată și condamnată pentru 19 cazuri, polițiștii spun că numărul total al victimelor se ridică la 500.

Victimele, desfigurate de gelul injectat

Fața mea a devenit complet urâtă. Gelul s-a acumulat și s-a umflat înăuntru. Unele părți s-au desprins și s-au deplasat pe sub piele, pe față. Obrajii mei sunt umflați ca la hamster, totul mă doare. Am trecut prin durere și umilință. A trebuit să îmi sacrific cariera”, a declarat una dintre victime, actrița Irina Sokolova.

Unele femei au fost atât de afectate de gelul injectat, încât nici măcar nu au putut să apară în instanță.

Yekaterina Lantsova

E ca și cum ai omorî încet o persoană. La scurt timp după injecții mi s-a umflat fața. Nu am putut ieși din casă o lună, oamenii se uitau și mă evitau”, a mărturisit, la rândul ei, actrița Svetlana Yastrebova.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fals estetician, condamnat la închisoare după ce a injectat 500 de femei cu un gel dintr-o găleată