Antena Meniu Search
x

Familiile îngrijorate ale ostaticilor cer explicaţii guvernului israelian după ce IDF a început o operaţiunea terestră în Gaza

Război Israel - Hamas. Familiile ostaticilor, în mare parte israelieni, ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza şi-au exprimat sâmbătă "îngrijorarea" şi au cerut explicaţii guvernului după operaţiunile militare intense în teritoriul palestinian, informează France Presse, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.10.2023, 11:59

Famillile îngrijorate ale ostaticilor cer explicaţii guvernului israelian după ce IDF a început o operaţiunea terestră în Gaza
- Profimedia

"Familiile sunt îngrijorate de soarta celor dragi şi aşteaptă explicaţii. Fiecare minut pare o eternitate. Cerem ca ministrul apărării Yoav Gallant şi membrii cabinetului de război să se întâlnească cu noi în această dimineaţă" după "o noapte de imensă angoasă", potrivit unui comunicat al asociaţiei care reuneşte familiile celor peste 220 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie.

Războiul a fost declanşat de atacurile din 7 octombrie ale mişcării palestiniene Hamas

Forumul îşi exprimă "furia enormă că niciunul dintre membrii cabinetului de război nu şi-a dat osteneala să se întâlnească cu familiile ostaticilor pentru a le explica un lucru: că operaţiunea la sol îi pune în pericol pe cei 229 de ostatici" identificaţi de autorităţi.

Războiul a fost declanşat de atacurile din 7 octombrie ale mişcării palestiniene Hamas în teritoriul israelian, fără precedent ca amploare şi intensitate de la înfiinţarea Statului Israel în 1948.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Familiile îngrijorate ale ostaticilor cer explicaţii guvernului israelian după ce IDF a început o operaţiunea terestră în Gaza