Antena Meniu Search
x

Farmacie din China, amendă de 500.000$ după ce a scumpit preţul măştilor sanitare

O farmacie din Beijing (China) a fost amendată cu 500.000 de dolari, după ce a scumpit de şase ori preţul măştilor sanitare.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 29.01.2020, 10:09

Măşti sanitare scumpite de şase ori la o farmacie din China
Farmacie din China, amendă uriaşă pentru scumpirea măştilor sanitare - Hepta

O farmacie din Beijing (China) a fost amendată cu 500.000 de dolari, după ce a scumpit de şase ori preţul măştilor sanitare.

Din cauza epidemiei de coronavirus, sute de milioane de chinezi au încercat să se protejeze împotriva virusului periculos prin diverse metode, cea mai întâlnită fiind cea a măştilor sanitare.

Astfel, mai multe farmacii s-au folosit de această epidemie pentru a-şi creşte profiturile, iar una dintre ele, din Beijing, a crescut preţurile la măştile sanitare de şase ori.

Astfel, de la 140 de yuani (aproximativ 20 de dolari americani), preţul măştilor a ajuns la 850 de yuani (aproximativ 120 de dolari).

Pe acelaşi subiect

China a deschis în 48 de ore un spital cu 1.000 de paturi, lângă Wuhan

În acest context, autorităţile chineze au desfăşurat mai multe controale în farmacii, iar în cazul farmaciei din Beijing au aplicat o amendă de 500.000 de dolari.

La Shanghai, autorităţile au închis o farmacie care vinea măşti sanitare de calitate proastă.

Potrivit ultimului bilanţ, prezentat astăzi de guvernul chinez, numărul persoanelor care au murit din cauza coronavirusului a ajuns la 132, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 6000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Farmacie din China, amendă de 500.000$ după ce a scumpit preţul măştilor sanitare