Antena Meniu Search
x

Fazele incipiente ale contraofensivei ucrainene sunt sub așteptări, susţin oficiali occidentali la CNN

Aflată în primele sale etape, contraofensiva ucraineană "nu se ridică la înălţimea aşteptărilor", succesele militare ale Kievului fiind mai mici decât se spera iniţial, asta în timp ce trupele ruse reuşesc să faţă facă cu mai mult succes atacurilor. După cum arată analiştii occidentali, liniile de apărare ale Moscovei s-au dovedit bine fortificate, fiind dublate de atacurile aeriene şi câmpurile minate care împiedica avansul ucrainenilor, conform CNN.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 16:42

Soldați pe frontul din Ucraina
Fazele incipiente ale contraofensivei ucrainene sunt sub așteptări, susţin oficiali occidentali la CNN - Profimedia

Forțele ucrainene sunt "vulnerabile" faţă de câmpurile minate și în faţa forțelor ruse "competente" în eforturile lor de apărare. Oficialii occidentali au avertizat că contraofensiva este încă în stadii incipiente, dar și că SUA și aliații săi "rămân optimiști". Forțele ucrainene vor putea obţine câștiguri teritoriale în perioada următoare. Occidentalii vor aştepta cel puțin în iulie pentru o evaluare mai completă a progresului contraofensivei, care a fost lansată treptat în ultimele săptămâni și despre care unele analize susţin că ar putea determina cine va câştiga acest război.

Forțele ucrainene s-au adaptat la tacticile și apărarea ruşilor, inclusiv prin realizarea mai multor operațiuni de infiltrare pe teritoriul inamic. În ultimele zile, forțele ucrainene au avut, de asemenea, mai mult succes în ceea ce priveşte identificarea şi eliminarea dronelor ruseşti.

Recent, Volodimir Zelenski a declarat că contraofensiva este "mai lentă decât se dorea", admite Volodimir Zelenski care spune și că operațiunea militară nu este un "film de la Hollywood", iar în joc sunt viețile oamenilor.  "Unii oameni cred că acesta este un film de la Hollywood și se așteaptă la rezultate imediate. Nu este așa. În joc sunt viețile oamenilor", a spus el pentru BBC.

Mai mulți oficiali vestici au declarat pentru CNN că vremea adversă a dovedit o problemă pentru forțele ucrainene. "Vremea a a îngreunat ofensiva, deoarece vehiculele au avut probleme legate de mobilitate. Pierderile Ucrainei sunt grele, deși nu sunt la fel de rele pe cât vrea să le prezinte Rusia".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Fazele incipiente ale contraofensivei ucrainene sunt sub așteptări, susţin oficiali occidentali la CNN