Antena Meniu Search
x

Felicia, românca șefă în cartierul plăcerilor din Amsterdam, fericită că de la 1 iulie poate munci din nou: "Nu cresc prețurile"

Felicia, românca șefă în cartierul plăcerilor din Amsterdam, e fericită că de la 1 iulie poate munci din nou: "Nu cresc prețurile", spune președinta Red Light United, sindicatul fetelor care lucrează la ferestre în cel mai celebru cartier al orașului.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 26.06.2020, 10:57

Românca la Amsterdam
Imagine cu caracter ilustrativ - tubantia.nl
  • Românca va putea primi din nou clienți în spatele ferestrei ei, de la 1 iulie.
  • Felicia e președinta sindicatului lucrătoarelor din spatele ferestrelor

Felicia Ana, 34 de ani, care lucrează în industria plăcerilor sexuale din Amsterdam de mai bine de zece ani, abia așteaptă să primească din nou clienți, după ce autoritățile olandeze au anunțat deschiderea saloanelor din Red Light District. Multă vreme, viitorul Feliciei în Olanda a atârnat de un fir de ață.

Datorită măsurilor din perioada de pandemie de coronavirus, nu a avut voie să primească clienți în ultimele luni. Sexul la un metru și jumătate distanță este imposibil, așa că nici un cent nu a câștigat românca. Cu greu și-a putut permite chiria și costurile fixe mari. "Din fericire, am mai avut unele economii, dar eram foarte îngrijorată. Dacă apare o criză, aceasta este lovitura fatală pentru multe doamne din industria noastră.", a explicat Felicia, într-un reportaj publicat de tubantia.nl.

Red Light District, până de curând cea mai aglomerată zonă din Amsterdam, a fost transformat într-un cartier fantomă cu străzi pustii, din cauza crizei coronavirusului. Multe dintre fete au plecat în țările lor, mai ales în Europa de Est: "Au rămas fără bani și au trebuit să se întoarcă la familiile lor, pentru a supraviețui acolo.", suspină Felicia. "S-au simțit abandonate de autorități. Aproape toate profesiile de contact au avut voie să înceapă din nou, cu excepția noastră.", a mai spus Felicia.

Ea știe că multe fete au muncit ilegal: "Este o realitate că au continuat în secret în ultimele luni. Cu cât această interdicție va dura mai mult, cu atât ilegalitatea va crește, cu toate consecințele acesteia." 

Pe acelaşi subiect

În calitate de președinte al Red Light United, grupul sindicalist al lucrătorilor sexuali din districtul Red Light Amsterdam, a trimis o scrisoare guvernului, în care a acuzat lipsa de viziune și sprijin financiar. În cele din urmă, s-au obținut niște bani, dar nu suficient pentru a face față costurilor ridicate ale închirierii unei proprietăți.

Acum, după o insistență îndelungată, sfârșitul acestei situații rele se întrevede. Felicia poate primi primii clienți din nou, miercuri (1 iulie). Ea așteaptă cu nerăbdareacest moment: "Prietenul meu e fericit că poat reveni la serviciu. Și eu, chiar îmi era dor."

Românca a explicat condițiile în care se va lucra: "Am solicitat autorităților sfaturi detaliate, care sunt pozițiile și care nu. Dar nu a existat nicio explicație suplimentară.", a glumit o colegă a româncei. Potrivit Feliciei, nu există într-adevăr restricții pentru ea, atâta timp cât totul se face în siguranță.

"Nu este atât de important pentru mine câți clienți am pe zi. Sunt fericită când am trei sau patru clienți care sunt buni. Prietenul meu mă sprijină în asta. El este fericit că mă pot întoarce la muncă. Și eu, pentru că oricum mi-a fost dor. Contactul intim cu oamenii este excelent.", a mai spus Felicia.

Românca nu se teme că se poate infecta cu corona. Protocolul prevede, printre altele, că lenjeria de pat este înlocuită după fiecare client. Potrivit Feliciei, purtarea unei măști nu este obligatorie: "Facem tot ce putem pentru a reduce cât mai mult riscul de infecție. Curățăm complet întreaga cameră după fiecare sesiune. Bineînțeles, există șansa că iei virusul, dar acest lucru este posibil și dacă vă aflați în Albert Heijn."

Felicia nu se așteaptă ca prețurile să crească: "Eu voi folosi aceleași prețuri. Fiecare lucrător sexual din districtul Red Light este independent și își stabilește propriul preț, dar nu cred că doamnele vor cere mult mai mult. Trebuie să păstrăm prețul decent." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Felicia, românca șefă în cartierul plăcerilor din Amsterdam, fericită că de la 1 iulie poate munci din nou: "Nu cresc prețurile"