Antena Meniu Search
x

Șofer român cu patru sicrie în mașină, arestat în Franța. A zis că duce cadavre din Spania în România

Un șofer român cu patru sicrie în mașină a fost arestat în Franța. A zis că duce cadavre din Spania în România, atunci când polițiștii l-au oprit la frontieră și i-au cerut să deschidă cutiile de lemn.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 26.06.2020, 09:17

  • Sicriele erau nesigilate și aveau un sistem de închidere neobișnuit.
  • Mașina nu avea sistem frigorific.

Vameșii din Besancon (Doubs) au făcut descoperire incredibilă în zona de odihnă a Marchaux, pe autostrada A36, miercuri, atunci când au verificat o dubă care le-a atras atenția, în parcare. Atunci când i-a văzut că vine spre ei, șoferul, un român, a devenit nervos.

Inscripțiile "ADRI Funeraria" de pe mașina neagră și faptul că aceasta nu avea sistem de refrigerare i-a făcut pe vameși să devină mai atenți și să dorească să verifice interiorul. Înăuntru, sicriele păreau destul de normale, cu mânere identice, dar nesigilate și cu un sistem de închidere neobișnuit. Funcționarii vamali nu au mai ezitat și i-au cerut șoferului să le deschidă.

În sicrie, vameșii au descoperit o încărcătură de 71 kg de canabis, ambalată în plicuri sigilate termic. Această tehnică permite traficanților să limiteze emanația mirosului caracteristic canabisului.

Valoarea de piață a drogului confiscat este estimată la 700.000 de euro. Șoferul român care are 30 de ani a fost închis în birourile vamale și a fost apoi predat anchetatorilor de la poliția judiciară din Besancon, care l-au plasat în custodia poliției.

La audieri, scrie Le Parisien, românul le-a spus polițiștilor că i s-a spus că duce în România cadavre, astfel că polițiștii trebuie să determine rolul exact al acestuia în organizația criminală din spatele acestui transport și să încerce să-i identifice pe complici. 

Românul va apărea vineri în fața unui judecător din Becancon, care va stabili dacă va rămâne în arest. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Șofer român cu patru sicrie în mașină, arestat în Franța. A zis că duce cadavre din Spania în România