Antena Meniu Search
x

Femeie de 391 de kg, evacuată de pompieri după ce au spart peretele şi podeaua casei, în Franţa. Peste 60 de persoane implicate în intervenţie

O operațiune de evacuare medicală a mobilizat miercuri pompierii, jandarmii și medicii la Stenay, Franţa, miercuri pentru evacuarea unei femei obeze de 391 de kilograme. Pompierii au fost nevoiţi să spargă peretele şi podeaua pentru a o transporta pe femeie de la primul etaj la parter, ca mai apoi să o transfere la un spital.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 13:14

- Francetvinfo

O femeie de 391 de kilograme din Franţa, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost evacuată miercuri, din locuinţa ei din motive medicale. Aceasta este un cetățean american care locuiește în Stenay, Meuse de 20 ani și care suferă de obezitate. Până acum a refuzat orice fel de tratament, relatează francetvinfo.

Evacuarea acesteia este planificată de câteva luni.

Cel puțin 60 de persoane au fost prezente la fața locului pentru a efectua intervenția

„Trebuie să demontăm peretele de la primul etaj al casei ei. Va trebui să tăiem podeaua pentru a continua cu spalierul care trebuie să atârne pe tavan. Am făcut o gaură în tavan și la parter. O vom evacua prin fereastra de la parter”, precizează Bernard Burckel, director de cabinet al prefectului Meuse.

Pe acelaşi subiect

Asistente medicale, medici, pompieri, jandarmi. Toți s-au adunat acolo dis-de-dimineaţă. “Intervenția pompierilor și a poliției este în desfășurare. Să știți că o intervenție de acest tip, cu un asemenea nivel de complexitate, nu s-a întâmplat niciodată în Franța".

O ambulanță bariatrică, special echipată pentru persoanele obeze, echivalentul unui camion va asigura transferul către spital. „Este nevoie de cel puțin 3 ore pentru a ajunge la Nancy”, spune Bernard Burckel. Acest vehicul specializat a venit special din Belgia.

În timpul operațiunii, circulaţia de pe stradă a fost închisă pentru a asigura siguranța celor implicați. Femeia a fost transportată la un spital din Nancy, unde a fost supusă unei operații de tratare a obezităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Femeie de 391 de kg, evacuată de pompieri după ce au spart peretele şi podeaua casei, în Franţa. Peste 60 de persoane implicate în intervenţie