Antena Meniu Search
x

Video Fenomene extreme în Spania: Palma de Mallorca, acoperită cu un strat de un metru de zăpadă. Valuri de 26 de metri din cauza vântului puternic

Palma de Mallorca, una dintre cele mai căutate destinaţii tropicale din lume, a fost acoperită de ninsori. Stratul gros de zăpadă depăşeşte un metru în anumite regiuni. Din cauza vântului care bate cu putere, meteorologii au avertizat turiştii să stea departe de plaje. Valurile pot ajunge până la 26 de metri înălţime. Cu fenomene meteorologice extreme se confruntă şi americanii. Locuitorii statului Arizona şi din oraşe mari din California se luptă cu nămeţii.

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 21:24

Vezi și

Furtuna Juliette a adus viscol, zăpadă şi inundaţii masive în mai multe regiuni din Palma de Mallorca. Autorităţile de pe insulă au cerut ajutorul armatei ca să deszăpezească drumurile blocate de nămeţi. În ciuda avertizărilor meteorologilor şi ale autorităţilor de a nu părăsi locuinţele, mai mulţi oameni s-au aventurat în regiunile muntoase din zonă şi au rămas înzăpeziţi.

Spania este sub avertisment de vreme rea, cu alerte de furtună în 30 de regiuni și ninsori abundente în Barcelona încă de luni. Temperaturile au ajuns la minime istorice în Catalonia. Au fost înregistrate -18,6C în oraşul Lleida.

Fenomene extreme în America

Peste Ocean, Ninsoarea a gonit şi turiştii de la Disneyland. În Los Angeles, unde vremea a fost mai blândă, câţiva copii s-au bucurat de prima lor zăpadă.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am luat-o pe fiica mea de 2 ani să se joace în zăpadă pentru prima dată. Este foarte încântată. Atât de fericită. Frig, dar totuși nu ne împiedică să ne distrăm. 

În Alabama, sirenele de tornadă au răsunat toată noaptea. Serviciul Național de Meteorologie a emis mai multe avertismente de tornadă, furtuni puternice şi inundaţii.

Scenariul se repetă şi în Texas, unde meteorologii avertizează că vor urma furtuni severe. Mai mulţi internauţi au surprins momentele în care cerul a fost complet luminat de fulgere, în toiul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fenomene extreme în Spania: Palma de Mallorca, acoperită cu un strat de un metru de zăpadă. Valuri de 26 de metri din cauza vântului puternic