Antena Meniu Search
x

Video Valul de aer arctic a răvășit Europa cu furtuni violente de zăpadă. Centrul Statelor Unite este devastat de tornade

Furtuni violente de zăpadă au răvăşit Europa, în locurile preferate unde românii fugeau de frigul de acasă. Din Barcelona până în Italia şi Mallorca, o furtună numită Juliette a adus nămeţi de jumătate de metru şi valuri cât un bloc cu opt etaje.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 21:16

Vezi și

Într-o perioadă în care temperaturile pot să ajungă la 15 grade Celsius, în zona Costa Brava din Spania a venit iarna. Obișnuiți cu zile însorite și calde, localnicii şi turiştii din Barcelona au trecut rapid la haine groase.

Valul de aer arctic a răvășit Europa 

Spanioli: Este destul de frig, deși suntem deja la finalul lunii februarie.

- Acest lucru nu se întâmplă foarte des aici. De ținut minte, cum s-ar spune.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă ninsori abundente, Furtuna Juliette a adus în Spania temperaturi care au ajuns la minus două grade Celsius şi rafalele violente de vânt, de aproape 100 de kilometri pe oră. Localnicii au fost îndemnaţi să nu iasă din case, iar multe drumuri au fost închise din cauza riscului mare de accidente.

Valul de aer arctic a schimbat total peisajul și în Insulele Baleare. În Mallorca, unde plouă cu nemiluita de ieri, frigul a adus prima ninsoare serioasă din ultimii 10 ani.

În Croația, sute de oameni blocați în mijlocul nămeților și-au găsit refugiul în cafenele, săli de sport și centre speciale, deschise de autorităţi ca măsură de precauţie după avertizările de vreme extremă.

Ernest Petry, guvernator local: Vom continua să oferim ajutor oamenilor de aici, inclusiv mese calde. Le vor oferi totul, atât timp cât este nevoie.

Zăpada a paralizat circulaţia pe mai multe şosele din Croaţia, unde numărul accidentelor a crescut din cauza furtunilor.

În acest timp, centrul Statelor Unite este devastat de tornade. Oklahoma, Kansas, Missouri și Texas au fost țintele a 10 taifunuri, care au spulberat locuinţele a mii de americani. În paralel, sute de mii de localnici din California și Sierra Navada se luptă cu înghețul, iar în Michigan, cu furtuni și rafale de vânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Valul de aer arctic a răvășit Europa cu furtuni violente de zăpadă. Centrul Statelor Unite este devastat de tornade