Antena Meniu Search
x

Ferma Papei Francisc din Italia, un adevărat colț de Rai

Vizita Papei în România e şi o provocare culinară! Suveranul Pontif are gusturi simple, dar calitatea produselor este esenţială. Papa Francisc mănâncă în special fructe şi legume de sezon, pe care acasă, la Vatican, le primeşte zilnic abia culese din propriile grădini.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 22:13

Vezi și

Vizita Papei în România e şi o provocare culinară! Suveranul Pontif are gusturi simple, dar calitatea produselor este esenţială. Papa Francisc mănâncă în special fructe şi legume de sezon, pe care acasă, la Vatican, le primeşte zilnic abia culese din propriile grădini. Un colţ de Rai care şi-a deschis porţile pentru vizitatori şi în care am descoperit lucruri suprinzătoare despre stilul de viaţă al Papei.

La 25 de kilometri distanţă de Roma, în Castel Gandolfo, acest petic de pâmânt pare decupat direct din grădina Edenului.

Fosta reşedinţă de vară a Papilor, întinsă pe o suprafaţă de 20 de hectare, proprietatea cuprinde o livadă, viţă de vie, o fermă în care sunt crescute vaci şi găini şi chiar o stupină. 

Pentru a ajunge la fermă, vizitatorii trebuie să traverseze, mai întâi, spectaculoasele grădini Barberini, apoi pădurea de măslini.

Trunchiurile celor o mie 500 de arbuşti le indică vârsta. Cu cât sunt mai răsucite, cu atât mai bătrâni sunt măslinii. Unii datează din anul 1.200.

Uleiul este produs cu o presă din pietre de granit. E o tehnologie veche de secole pe care adminstratorii fermei o păstrează pentru a nu altera calitatea produselor.

Iaurtul şi brânza sunt, şi ele, bio. Se fac zilnic din laptele produs de aceste 90 de văcuţe simpatice şi, cum cantitatea depăşeşte cu mult nevoile Vaticanului, ce rămâne este scos la vânzare. 

La fel se întâmplă cu sutele de ouă colectate zilnic de la găinile care uneori sunt hrănite cu resturi de prescură, dar şi cu mierea produsă de miile de albine crescute în acest colţ de rai. 

Papa Francisc are un meniu care abundă în legume, dar nu refuză nici pizza.

Un coş cu produse proaspete pleacă zilnic de aici spre bucătăria Vaticanului şi trebuie obligatoriu să conţină broccoli sau conopidă, preferatele argentinianului. Unele legume sunt chiar din seminţele dăruite de Barack Obama în 2014. 

Deşi munca este titanică, doar 7 oameni au în grijă ferma papală. Şi fac asta din dragoste pentru Sfântul Părinte, după cum ei înşişi mărturisesc.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ferma Papei Francisc din Italia, un adevărat colț de Rai