Antena Meniu Search
x

VIDEO! Caricaturile cu Mahomed, motivul masacrului de la Paris! "E un MĂCEL! 12 oameni au murit"!

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu 12 victime

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu 12 victime

UPDATE 15:30 Persoane mascate, îmbrăcate în combinezoane negre, au pătruns cu forţa în sediul central al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo şi au început să tragă la întâmplare cu arme Kalashnikov.

Mai mulţi martori spun că după ce au auzit focurile de armă, au observat cum doi bărbaţi mascaţi au fugit la bordul unei maşini.

Luc Poignard, un reprezentant al sindicatului francez, a declarat că atacatorii au urcat la atajul 2 al cădirii, unde se află echipa editorială.

"Ştiau cu exactitate ce fac. E un mascru!", spune acesta.

Câţiva bărbaţi cu cagule au ieşit în fugă şi strigau "Allah Akbar" şi "Profetul a fost RĂZBUNAT!", anunţă şi Europe1 News.

Consiliul Musulman a condamnat atacul terorist pe care l-a numit "un act barbar împotriva democraţiei", relatează Le Monde.

Copiii au fost evacuaţi din şcolile şi grădiniţele din arondismentul 11, cartierul unde a avut loc atacul, informează publicaţia franceză.

Au apărut şi primele reacţii internaţionale a celor petrecute în capitala franceză:

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Germania este alături de Franţa în aceste momente grele. Ea a adăugat că atentatul nu este doar un atac împotriva cetăţenilor francezi, ci reprezintă un atac împotriva libertăţii presei şi a libertăţii de exprimare.

Reprezentanţii Rusiei au condamnat şi ei terorismul în orice formă existentă, a spus secretarul de presă al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a condamnat atacul terorist în "cei mai duri termeni posibili".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că întreaga administraţie americană este solidară cu familiile celor ucişi.

Jurnalistul caricaturist Stéphane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, a fost omorât de terorişti, informează Le Figaro.

În 2013, organizaţia teroristă Al Qaeda l-a inclus pe acesta pe lista celor mai vânate persoane pentru reproducerea unor desene ironice la adresa Profetului Mohamed.

Atacatorii se află încă în libertate, iar maşina cu care au fugit a fost găsită abandonată la periferia Parisului.

UPDATE 15:00 12 persoane au murit în urma atentatului!

Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din PariS afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.

UPDATE 14:15 Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă în zona pariziană

Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană.

Potrivit preşedinţiei, François Hollande urmează să viziteze miercuri sediul publicaţiei, unde au fost ucise 11 persoane, inclusiv doi poliţişti, potrivit unui bilanţ provizoriu.

O reuniune de criză a fost convocată la sediul preşedinţiei la ora 13.00 GMT (14.00, ora României), a anunţat Palatul Elysée.

UPDATE 14:00 Luc Poignard, un reprezentant al sindicatului francez, a declarat că atacatorii au urcat la atajul 2 al cădirii, unde se află echipa editorială.  "Ştiau cu exactitate ce fac. E un mascaru!", spune acesta.

Câţiva bărbaţi cu cagule au ieşit în fugă şi strigau "Profetul a fost RĂZBUNAT!", anunţă şi Europe1 News.

Charlie Hebdo este un controversat ziar de satiră francez, care în 2012 a publicat caricaturi ironice ale liderilor religioşi musulmani şi a Profetului Mahomed.

Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

"E un măcel. Sunt persoane decedate", a spus un angajat presei din Hexagon, după care conversaţia s-a întrerupt brusc, scriu cei de la Reuters.

Cel puţin 10 persoane au fost ucise. Nu se ştie cine sunt atacatorii şi care sunt motivele acestora.

Citiţi si Atac armat Franţa: Ultima postare CHARLIE HEBDO, pe Facebook, înainte de atentat

Imagini şocante de la faţa locului! Atentatul islamiştilor din Paris, de o violenţă cruntă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » VIDEO! Caricaturile cu Mahomed, motivul masacrului de la Paris! "E un MĂCEL! 12 oameni au murit"!